A graphic transformation

The renovation of this 85m2 historic house in Valencia, Spain by Viruta Lab had its genesis in the maritime essence of the old fishing neighbourhood. It was important to respectfully restore the original architectural elements and existing materials after years of neglect to reveal their hidden splendour. The project focuses on enhancing the house’s historic charm, reintroducing essential elements with a new language evoking the sea. Brick walls contrast with blue and white mosaic checkerboard tiles, creating a hypnotic optical effect. The home retains its traditional natural light entryways and features a rooftop with a charming gazebo.

A graphic transformation
A graphic transformation
A graphic transformation
A graphic transformation
A graphic transformation
A graphic transformation
A graphic transformation
A graphic transformation
A graphic transformation
A graphic transformation
A graphic transformation

©