Minns ni att jag klippt sönder ett påslakan i flanell? Jag har hintat lite här om vad det skulle bli, men de flesta hade kanske redan räknat ut vad jag tänkt med alla ”mattrasorna”.

Nu har jag i alla fall äntligen virkat färdigt min trasmatta. Det tog sin lilla tid. Mest för att jag inte alls haft någon lust att virka men också för att jag titt som tätt måste ta några dagars paus från virkandet eftersom att jag får världens skavsår på det högra långfingret av virknålen.

virkad matta

Till den här mattan har jag använt ett påslakan. Jag klippte påslakanet i ca 1,5 cm breda remsor (mer om hur jag klipper kan ni läsa här ) och virkat fasta maskor hela vägen med virknål 8. Jag har inte virkat utifrån något mönster utan ökat antalet maskor med jämna mellanrum.

virkad mattaMattan mäter  58 cm i omkrets och nu funderar jag på vart den ska få ta plats. Det lutar åt att det blir en badrumsmatta. Hade den varit lite större hade jag använt den i hallen.

Jag är i alla fall grymt lättad över att det är projektet äntligen är över. Att virka med mattrasor är ganska tungt och förutom skavsåret på långfingret så får jag ont i händerna av den här typen av virkning. Om jag någon gång ska göra en virkad matta igen lär jag inte använda mattrasor i alla fall (hoppas jag).

virkad matta

Mammas hund Sally som är hos oss i helgen tycker att det är jättekul att vara i vägen ↑ när jag försöker fota! Eller så tycker hon bara att jag ska ge henne lite uppmärksamhet kanske…

Inlägget Virkad matta av återbrukat påslakan dök först upp på Diagnos:Kreativ.

©

Govoyagin Many GEOs


Loading...
TVC-mall WW
Cafago WW