Jag har tipsat tidigare om receptet på eget tapetklister men känner att jag måste tipsa igen! Här om dagen gjorde jag nämligen en laddning tapetklister till ett par projekt jag har på gång. Så busenkelt att göra eget tapetklister och framför allt billigt.

göra eget tapetklister

Du behöver:

4 dl  Vatten

½ dl  Strösocker (funkar även med syltsocker)

1½ msk  Potatismjöl

Gör så här:

Blanda strösocker och potatismjöl väl. Tillsätt ungefär 1 dl (av de 4) kallt vatten och rör till en jämn smet utan klumpar. Koka upp resterande 3 dl av vattnet. Häll ned den jämna smeten av strösocker, potatismjöl och vatten i det kokande vattnet under omrörning. Rör om tills det börjar koka. Tag av kastrullen från värmen och låt ditt tapetklister svalna.Om du tycker att tapetklistret blir för tjockt, tillsätt mer vatten innan du tar kastrullen från värmen.

Förvarar du tapetklistret i en tätförslutande burk så håller det sig i flera dagar. En omgång av receptet fick plats i en halvliters burk för mig.

göra eget tapetklister

Det hemmagjorda tapetklistret funkar finfint till diverse pyssel. Här kan du se vad jag använt mitt tapetklister till tidigare och när allt har torkat och jag har fotat så ska ni få se vad jag har använt det till den här gången.

Inlägget DIY – Göra eget tapetklister dök först upp på Diagnos:Kreativ.

©

AirHelp Many GEO's


Loading...
Zaful WW