Entrance Perspective View. Image © Changheng Zhan

Entrance Perspective View. Image © Changheng Zhan
  • Architects: XAA
  • Location: Wanxiu District,Nanning City, Guangxi Zhuang Autonomous Region, China
  • Lead Architects: Tao Zhan
  • Design Team: Wang Tian, Mengyu Wang, Chao Wu, Shuo Lin, Wei Feng
  • Area: 1736.77 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Changheng Zhan, Jian Peng, Chao Wu
  • Structure: Guangzhou Hanhua Architects+Engineers Co.,Ltd.
  • Landscape: Guangzhou Wedo Landscape Design Co Ltd
  • Interior: C&C Design
  • Client: Midea Real Estate
  • Product Manager Team Of Client: Zuoyun She, Shun Fang, Haihua Xu, Wenqinang Hu

Perspective of the day view of the eastern slope. Image © Changheng Zhan

Perspective of the day view of the eastern slope. Image © Changheng Zhan

Text description provided by the architects. The Wuzhou Urban Multi-fiction Center (refers as WUMC) locates in the old downtown of Wuzhou city, Guangxi Zhuang Autonomous Region; it is backing the Baiyun mountain and facing the Xijiang river. Some historical architectures could be found around its neighborhood, like the sien temple, arcade corridor mega blocks, sun yat-sen memorial hall and sailors eudemon temple.


East Side Bird View. Image © Changheng Zhan

East Side Bird View. Image © Changheng Zhan

West Side Perspective View. Image © Changheng Zhan

West Side Perspective View. Image © Changheng Zhan

Along with the development of new downtown, the decentralization has emerged in the old downtown; therefore, renovation or revitalization has been the main objective of this project.


South Elevation. Image © Changheng Zhan

South Elevation. Image © Changheng Zhan

The architect team was taking the responsibility of overall controlling all sections during the building process, by insisting the ‘co-working’ design philosophy.


South Side Perspective View. Image © Changheng Zhan

South Side Perspective View. Image © Changheng Zhan

Sketch. Image Courtesy of XAA

Sketch. Image Courtesy of XAA

South Entrance Perspective View. Image © Changheng Zhan

South Entrance Perspective View. Image © Changheng Zhan

In order to revisit the local humanity environment and renovation, thorough out the design process, architects always focused on spatiality relationship; via restrained volume, materials and design language.


The relationship between the mirror on the south side and the background Baiyun Mountain. Image © Chao Wu

The relationship between the mirror on the south side and the background Baiyun Mountain. Image © Chao Wu

The WUMC was put at the turning of a uphill way, with its outstanding transparency and big scale white overhang platform, it presents like suspending above the water; moreover, it presents as the humble gesture to pedestrians and try to generate public space make up for consuming public land.


Second Floor Rest Area. Image © Jian Peng

Second Floor Rest Area. Image © Jian Peng

Atrium Second Floor Corridor. Image © Jian Peng

Atrium Second Floor Corridor. Image © Jian Peng

The slope connects different platforms and ground, visitors could see the old and new downtown from here; through this way, we build a joint between the city past and future.


Perspective of the night view of the eastern slope. Image © Changheng Zhan

Perspective of the night view of the eastern slope. Image © Changheng Zhan

Continue reading…

©






 

SUBSCRIBE:  DIY & Craft feed | Home & Garden feed Fashion & Style feed

 

Related Post: