This unconventional apartment design, situated high above the city of Kyiv, Ukraine, features large family oriented spaces that serve multiple functions. Designed by HD m2, each of the two reception rooms contain creative all doing layouts, where family members can come together and hang out, whilst engaging in different activities. We’ll take a look at an open plan kitchen diner and lounge combination that contains a relaxing day bed and hammock window nook, and a separate formal dining room that’s lined with a long laid-back sofa. We’ll keep to the open concept in a master bedroom that melds fully with its ensuite, and a cool kids’ room with a net play loft.


Photographer: Andrey Avdeenko  

We enter this unconventional home tour at the lounge end of a spacious multifunctional living room layout. The modern sofa offers a double sided sectional arrangement, to establish connection with the adjacent kitchen diner.

Most of the sofa seating is focussed toward a TV, which is simply mounted on a solitary TV stand. A seamless microcement floor increases the sense of space and forms a material mirror with the ceiling expanse. Down the hallway, the floor becomes raised into the entryway of the second reception room.

The kitchen pulls around the back of the open layout in an L-shaped installation with a dining island set at its centre. A globe pendant light trio descends over the cooking hob and casual eating spot

Six modern dining chairs skim neatly below the countertop to maintain sleek linearity.

Wine storage shelves cut a horizontal line with an integrated oven and coffee machine.

The window wall of the living room has been zoned as a separate relaxation space. Warm wooden ceiling panels and a raised floor clearly define the change in function.

A day bed is fashioned into the window platform, snuggled up close to the modern fireplace.

A comfortable hammock is strung across the remainder of the window space, where it tranquilly cradles the homeowners among the city rooftops of Kyiv.

Black window frames contrast darkly against the creamy light interior materials. A black wood store threads between the panes and creates a brief divide between the raised platform and lounge.

A built-in planter grows an indoor garden around the dreamy hammock, creating soft screening to filter out the bustling capital.

The Scandinavian style chairs carry a curvaceous form to gently disrupt the clean cut kitchen.

The soft lighting scheme creates an atmospheric interior, a calming cocoon for family downtime.

The modern fireplace flickers along the surface of an understated cement hearth, allowing the twinkling city panorama to retain due focus.

Open risers and glass balustrades give the staircase design a lightweight effect. LED stair lights illuminate the wooden treads.

Ribbons of light stream onto a seating area below the staircase ascent.

A glass balustrade crosses the landing at the top of the staircase, which leads to the bedrooms and bathrooms.

A slatted wood ceiling beats a rhythm into the vast bedroom design.

The distressed concrete bedroom accent wall brings depth, texture and freeform pattern to the airy bedroom scheme.

An unusual floor lamp adds a dense black accent to the scheme’s light palette.

The ensuite bathroom takes on an L-shaped arrangement around the master bedroom, starting with two pedestal sinks by the side of the bed.

3D tiles connect the double sink bathroom vanity, creating tactile layers behind two full length mirrors.

Modern bedroom pendant lights dramatically highlight the industrial feature wall.

The second arm of the ensuite bathroom crosses the window wall, where it has been raised on a platform floor below the slatted ceiling feature.

Where a load bearing wall interrupts the flow, the cut off area has been transformed into a cosy nook with a view.

A shelving unit fits into the back of the supporting wall, providing toiletries storage by the bathtub.

A glass wall draws closed between the bedroom and the WC.

The ensuite WC can be accessed directly from the landing area.

A minty green colour scheme takes hold inside the modern kid’s room. A kid’s workspace makes use of natural light by the window.

The extraordinarily tall room height lends itself to the incorporation of a spacious play loft.

A loft net allows natural light to pass through into the raised play area, and creates an adventurous aspect.

In the family bathroom, a modern wall sconce pools light over a floating vanity unit.

A circular faucet panel creates a focal point at the unique bathroom sink.

Back downstairs, we enter the second reception room. The formal dining room is lined with a long sofa along the window wall. A TV is recessed within a wall of cabinetry to entertain during less formal family dinners.

An electric piano defines a music area at one end of the space.

The TV unit melds into a dining room wet bar.

A modern fireplace elevates the room’s cosy factor.

Bifold doors open the reception room onto a large, decked roof terrace.

String lights make a magical glow at dusk, creating an inviting place to hang out. Outdoor beanbags provide comfy seating. An outdoor dining set gives the family a place for al fresco meals.

A unique wall mural depicts a tightrope walker along the length of the building, bringing a splash of welcome colour to the grey concrete exterior.

Recommended Reading:  Cosy Family Home With Soft Grey & Sugar Pink Accent Decor

The post Unconventional Family Home Layout High Above The City Of Kyiv first appeared on Interior Design Ideas.

Related Posts:

©











Loading...