This Tree House Hotel in China Branches Out From a Spiral Staircase

Stacked, cantilevered rooms provide forest views and privacy for guests at this small hotel in the Qiyun Mountain area of China.

The stacked volumes add a playful element to the overall design.

Designed by Shanghai–based Bengo Studio, the Qiyunshan Tree House is nestled between a winding mountain road and the dense surrounding forest. With just seven rooms in total, this small resort hotel features two private bedrooms and bathrooms for individual guests, along with a communal living room, reading room, and roof deck. The irregularly stacked spaces are connected by a central spiral staircase, affording guests with access to 360-degree views.

The exterior is vertically clad in timber to complement the spiraling design and surrounding red cedar trees.

The exterior is vertically clad in timber to complement the spiraling design and surrounding red cedar trees. 

Photo by Chen Hao

With approximately 1,300 square feet of living space, each room features floor-to-ceiling windows overlooking the landscape. The split-level design provides guests with privacy and the opportunity to experience the view at different heights—almost as if they were climbing the surrounding trees themselves.

Measuring 118 feet tall, the structure provides guests with forest views without ever surpassing the trees themselves.

Measuring 118 feet tall, the structure provides guests with forest views without ever surpassing the trees themselves. 

Photo by Chen Hao

A glass-encased entrance hallway extends outward to meet guests before leading to the central tower and staircase.

A glass-encased entrance hallway extends outward to meet guests before leading to the central tower and staircase.

Photo by Chen Hao

See the full story on Dwell.com: This Tree House Hotel in China Branches Out From a Spiral Staircase

©






Loading...