The Pit House in Japan has smooth, rounded walls and a subterranean kitchen and living area.

This unusual 1,256-square-foot residence in Okayama Prefecture, Japan, looks like a simple wooden box from the outside. However, the interior features a surprising layout with a sunken living area set within a dug-out “pit” in the ground. 

Designed by Hiroshima–based UID Architects for a couple with a young child, this residence—aptly named the Pit House—has a foundation that’s 3.3 feet higher than the road, with circular dug-out sections in the middle.

The house is suspended above a landscaped garden.

The house is suspended above a landscaped garden.

Courtesy of Koji Fujii/Nacása & Partners Inc.



The box-like wooden structure contains pit-like spaces that dip below the raised foundation level.

The box-like wooden structure contains pit-like spaces that dip below the raised foundation level.

Courtesy of Koji Fujii/Nacása & Partners Inc.

The home’s organic form embraces the outdoor environment much like a large garden pavilion. The sunken living area follows the contours of the terraced land, opening up views to the north. 

The upper volume is supported by slender, branch-like metal posts.

The upper volume is supported by slender, branch-like metal posts.

Courtesy of Koji Fujii/Nacása & Partners Inc.

See the full story on Dwell.com: This Japanese Home Has a Sunken Interior That Blends Into the Earth

©









Volotea WW


Loading...
Cafago WW