© Yong Joon Choi

© Yong Joon Choi
  • Architects: Atelier Archi@Mosphere
  • Location: Pyungwha Bldg, 59 Seongsuilro 8-gil, Seongdong-gu, Seoul, South Korea
  • Lead Architects: Kyung-sik Park
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Yong Joon Choi
  • Clients: stationNEO
  • Gross Built Area: 7th Floor and 8th Floor: 660 m2 / Rooftop: 330 m2

© Yong Joon Choi

© Yong Joon Choi

is a leading co-working office incubating deep tech startups in South Korea. The expects steady growth to tenanting companies (startups) by fulfilling startups’ needs; investment promotion, R&D, human resource management as a role of manager. The ultimate goal of Archi@Mosphere is to create a space enables flexible communication and synergy effect between tripartite; station NEO, startups and supporter.


© Yong Joon Choi

© Yong Joon Choi

Seventh Floor Plan

Seventh Floor Plan

© Yong Joon Choi

© Yong Joon Choi

Rooftop Plan

Rooftop Plan

To avoid a typical co-working office prototype by just doing a copy and paste, we create an environment where active synesthetic interaction occurs between members through offering a new form of co-working office where Korean unique sentiment applied (in). The co-working space is situated on the seventh and eighth floor and rooftop. (It is 660-square-meter each floor and 330-square-meter for rooftop).


© Yong Joon Choi

© Yong Joon Choi



These days, Seongsu-dong is a booming business district in metropolis Seoul but the ordinary building where located has some matters; low ceiling height, darken atmosphere, low-efficient environment for office. However, this building had structurally well-constructed and useful rooftop as a merit. We started a design process at the point of understanding actual users.


© Yong Joon Choi

© Yong Joon Choi

Eighth Floor Plan

Eighth Floor Plan

© Yong Joon Choi

© Yong Joon Choi

Apparently Korean people tend to prefer to communicate in private space with a small group of people than a big group in open space. So, we embodied the Korean sentiment mentioned above in communal space by overlapping small pocket spaces and make it connect to circulation, so they can use it as a ‘communication hall’ which also minimizes dead space. To enhance interaction frequencies between users, we located several courtyards that vertically aligned (connected) to the rooftop.


© Yong Joon Choi

© Yong Joon Choi

In addition to this, we set each small pocket spaces to meet more than two sides to communal space so people can enjoy abundant sunlight while working. We tried to present future-oriented atmosphere by disclosing (revealing) its structural aesthetics of lightweight structural system for deep tech startups. Covering two slabs that open in the courtyard by a big volume of box overcame the low ceiling height. And it makes the entire atmosphere became more affluent/abundant as feels like many boxes are sailing around in the .


© Yong Joon Choi

© Yong Joon Choi

Continue reading…

©









AirHelp Many GEO's


Loading...
GearBest WW
Cafago WW