southeast view. Image © Hao Chen

southeast view. Image © Hao Chen
  • Architects: Naturalbuild
  • Location: Yuanbo, Jiading, Shanghai, China
  • Lead Architects: Yanfei Shui, Yichi Su, Yuanrong Ma
  • Project Architect: Wenting Zhang
  • Design Team: Yuan Lv, Jeffrey Wong
  • Area: 426.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Hao Chen
  • Operation And Marketing: Campgrounds of China
  • Structural Engineer: AND Office/Zhun Zhang
  • Wood Structure Design & Construction: Shanghai SKF Construction Co, Ltd./Xiaojun Zhuang
  • Mep Engineer: Zhe Chen, Pengfei Lu, Chaoyi Zhou
  • Client: Shanghai International Automobile City (Group) Co.,Ltd

southwest view of the club building in the campground. Image © Hao Chen

southwest view of the club building in the campground. Image © Hao Chen

Text description provided by the architects. The building sits in a Recreational Vehicle campground at the north of the Shanghai Auto Expo Park. Since 1936 when the first Airstream “Clipper” was born in California, RV camping has been winning wide popularity among western families.


event space and lawn. Image © Hao Chen

event space and lawn. Image © Hao Chen

Loved by a small part of Chinese families, RVs are considered to have great potential in China. With the support from Shanghai International Automobile City (SAIC) and Campgrounds of China, the building was not only conceived to be a management support for the campground, but also a culture club that promotes the RV lifestyle to a wider audience.


light travels through the full height interior wall. Image © Hao Chen

light travels through the full height interior wall. Image © Hao Chen

sections

sections

main space with light weight movable furniture. Image © Hao Chen

main space with light weight movable furniture. Image © Hao Chen



The irregular quadrangle footprint responds to its surroundings. The closed back blocks the city traffic to its north, while the open façade faces the greenery of the park on the south. This club is intended for both the club members and the general public, therefore the building is seeking a balance between exclusiveness and inclusiveness.


view from the reception. Image © Hao Chen

view from the reception. Image © Hao Chen

elevations

elevations

reception and VIP deck. Image © Hao Chen

reception and VIP deck. Image © Hao Chen

The structural design works in concert with the space’s nature of compatibility: The entity is supported by the steel structure and wrapped by a Douglas fir system from the pitched roof to the facade walls.


model study space and structure. Image Courtesy of NATURALBUILD Operation LLC

model study space and structure. Image Courtesy of NATURALBUILD Operation LLC

continuous wood structure and steel beam. Image © Hao Chen

continuous wood structure and steel beam. Image © Hao Chen

The upper part of the full height wall in the main space is built with perforated panels. In this way, it subtly connects the spaces on the two sides of the wall when light travels through slightly and reveals the hidden steel frame inside.


north view. Image © Hao Chen

north view. Image © Hao Chen

Continue reading…

©









Govoyagin Many GEOs


Loading...
Zaful WW