A seductive grey, black, brown and wood tone decor theme runs through this luxurious 561 square metre home located in Gent, Belgium, visualised by Chub Architects. Don’t let the dark accents fool you though–this is a bright home that’s cut open by floor to ceiling glass doors that lead onto a courtyard design at ground level, and onto bedroom balconies from the second story. Book lovers will appreciate the unique bookcases that characterise modern interiors here, bringing a sophisticated vibe. Creative implementation of dividing walls shape an enviable master bedroom layout, fashioning a huge walk-in wardrobe, a niche makeup table area and a sleek glass wall ensuite.

Floor to ceiling windows break open a luxury living room, making way for a courtyard interlude between here and the neighbouring kitchen diner. The space is brightened further still with crisp white walls and cool white LED perimeter lighting.

A square coffee table layers up tonal grey elements with a graphic grey area rug.

One side of the large L-shaped sofa becomes a comfy reading spot with the introduction of an arc floor lamp.

An entire wall of unique bookshelves stretch out across the back wall of the lounge, where the home library becomes a piece of industrial art.

Dark wood and black stone effect panels decorate the room’s sleek TV wall.

Slatted installations and textured art create moments of intrigue that keep the eye continually moving around the spacious room.

Tan accent leather chairs introduce visual warmth in a sophisticated modern silhouette.

The lounge and kitchen diner establish connection via the peaceful courtyard design, whilst cleanly maintaining their boundaries.

The luxurious kitchen is clad with copious swathes of grey granite, which covers all of its walls, its soffit, cabinets, and a long kitchen island design.

Soft lighting spills down a walnut wall, highlighting its beautiful grain.

Contemporary kitchen bar stools strike a stylish pose in black powder coated metal and deep chestnut seats.

An impossibly thin linear suspension light threads a minimalist light source above the island and its dining bar.

A more formal dining area is situated to one side of the expansive kitchen, with a black table and brown seated chairs to complement the island setup.

Golden mini pendant lights hang like a row of chimes over the eating area, as though they could sing out in unison to announce that dinner is served.

In the master bedroom suite, a dividing wall has been erected in the space to make a huge walk-in wardrobe design behind the bed. Open doorways make the closet accessible from either side, and invite closet lighting and fixtures to become a part of the overall aesthetic. A swing arm wall lamp establishes the room divider as a headboard wall, throwing reading light over the pillows and one of the bedside tables. An Atollo lamp serves the other side.

A bordered area rug anchors the platform bed in the minimalist space.

A comfortable bedroom chair pulls up at a full wall of balcony doors. The L-shaped balcony connects the master to a second double bedroom, but leaves a cutaway for daylight to find the courtyard’s tree.

Another dividing wall fashions a separate spot for a makeup vanity in the master suite. This wall also creates a hallway between the bedroom entry door and closet, without disrupting the sleeping zone.

In the master’s ensuite bathroom, a double sink dips inside a monolithic vanity unit. Matching faucets face each other from either side.

Stem pendant lights double up at the end of the bathroom vanity to highlight a decorative display. An inlay of black glass reflects the shower enclosure.

The spacious shower enclosure divides the room.

A linear shelf recess above a freestanding bathtub mirrors the black glass insert on the vanity side of the room. Its minimalist faucet design echoes the line of the vanity taps.

The bathtub is positioned next to a glass wall that looks into the master bedroom’s walk-in closet.

Grey granite engulfs the space.

A simple rustic wooden stool serves up soap and sponges by the tub.

In the double bedroom across the balcony from the master suite, a set of bookshelves defines the feel of the space, filling it with decorative items and select tomes. A second, private, balcony area stretches out beyond another wall of glass.

A low stone slab fashions a minimalist bedside shelf. A modern wall sconce lights a higgledy row of bedtime reading books, like a full moon over a derelict little village.

Muted tones keep the open shelves of many accessories looking tidily cohesive. Drawers offer a line of more practical concealed storage across the lower section.

A comfortable reading chair, matching cream footstool and a contrasting round coffee table have been teamed up under natural light from the balcony doors.

Back downstairs, a small powder room is given a luxe look with edge-to-edge wood wall panelling and another solid stone vanity piece. Floating shelves hold hand soaps and lotion, next to a tall backlit mirror that toys with the perception of space.

A charcoal toilet melds darkly into the rich panelling.

Ground floor plan with lounge, kitchen diner with butler kitchen and walk-in pantry, entryway walk-in closet and powder room, terrace and dividing courtyard.

Upper floor plan, with two luxurious double bedrooms and one single, plus three private ensuite bathrooms.

Recommended Reading:  A Tranquil Jungle House That Incorporates Japanese Ethos [Video]

For more regular updates from Home Designing, join us on Facebook.

If you are reading this through e-mail, please consider forwarding this mail to a few of your friends who are into interior design. Come on, you know who they are!

The post Seductive Belgian Home Interior (With Floor Plans) first appeared on Interior Design Ideas.

Related Posts:

©











Loading...