© RN Fotógrafos / Nicolás Yazigi

© RN Fotógrafos / Nicolás Yazigi
  • Coordination: Samuel Gutiérrez
  • Constructor: Valentín Cid

© RN Fotógrafos / Nicolás Yazigi

© RN Fotógrafos / Nicolás Yazigi

Text description provided by the architects. The project is a “light” intervention to rehabilitate a single-family house in the town center of the city of Mérida, Badajoz.


© RN Fotógrafos / Nicolás Yazigi

© RN Fotógrafos / Nicolás Yazigi

The original building was the result of several divisions of a larger house. It is an elongated and narrow building (5 m of façade and 26,50 m long), with numerous interior partitions, what generates rooms without light or ventilation.


Previous plans

Previous plans

Current plans

Current plans



The project will have three main guidelines:
1.- “Clean” all the pre-existing partitions to get wide an open spaces, adapted to the uses of the new owners.
2.- Bring light to the interior bays of the house. As it is an elongated building, is generated a wide and overhead illuminated circulation space, which will communicate the two floors of the house..
3.- Incorporate those elements that are part of the “memory of the house”, such as mud walls, brick vaults,… that are cleaned and undressed in the main rooms.


© RN Fotógrafos / Nicolás Yazigi

© RN Fotógrafos / Nicolás Yazigi

Sections

Sections

© RN Fotógrafos / Nicolás Yazigi

© RN Fotógrafos / Nicolás Yazigi

Finally, the building does not reach the maximum of the plot, making that a large patio with pool is a part of the living room during the good weather days.


© RN Fotógrafos / Nicolás Yazigi

© RN Fotógrafos / Nicolás Yazigi

Continue reading…

©









Booking.com WW


Loading...
Zaful WW