Rust Apartment is a tiny home located in Jakarta, Indonesia, designed by Co+in Collaborative Lab.








Description

RUST is a 40 square meter (430 square foot) apartment located in South Jakarta that was designed by Co+in Collaborative Lab with the aim to bring a new life to the ten-year-old apartment unit.

It is the Client deep interest towards horse riding, that establish her love towards rustic design element and old barn, which shapes the form details and materials selection of the space.

The design of the project focuses on how to reconfigure the existing gloomy apartment to achieve the maximum amount of natural light and expressing the personalities of the space.

The natural color palette is used throughout the apartment, with the diverse tones of wood as the focal point, bring out the sense of well-aged space. Furniture and detail accent are in black, accentuate an edgy style, contrasting the vintage element.

Upon entering the apartment, guests and the residents are visually pulled by the artificial wooden beam on the ceiling to integrate the design experience of the whole space, with barn door detail element, it is adding a hint of mystery and quirkiness in the foyer.

Existing drywall is removed to introduce natural light from the bedroom to the existing condition of the old apartment that is sandwiched from wall to wall, forming an open and lively space experience as you enter the unit, while still maintaining semi-privacy to the bedroom. New glass walls are developed in arched shape to soften the new angular drywall that fits the living room by the windows, featuring a semi-rounded bar island that delineates the kitchen with the dining area.

Photography courtesy of Co+in Collaborative Lab

Visit Co+in Collaborative Lab

The post Rust Apartment by Co+in Collaborative Lab first appeared on HomeAdore.

©











Loading...