ROUNDUP | Vroege Kerst Vibes

Ik heb geen idee hoe het kan dit jaar, maar al een tijdje heb ik om de een of andere reden de neiging om extreem vroeg met mijn kerstprojecten te beginnen. Ik heb braaf en geduldig gewacht voordat ik mijn blog omtover tot een groot feestelijk kersttafereel, omdat ik de mensen die niet zoals ik al in de kerst-vibes zijn te irriteren of alarmeren. Maar, sorry, ik kon echt niet langer wachten!


I also wrote this blogpost in English, for all of you non-Dutch folk out there! Click here for the English version.


Bij deze mijn subtiele manier om ook jou in de vroege kerst-vibes te brengen:

– Zet je favoriete kerst album op (Ik ben zo enthousiast dat She&Him zojuist hun tweede kerstalbum heeft uitgebracht!!)
– Maak een kop warme chocolademelk.
– Verplaats van je oncomfortabele bureaustoel naar de bank met een warme deken.
– Scroll langzaam door deze blogpost en omarm de festiviteiten!

Sinds ik mijn vroege kerstenthousiasme heb omarmt, heb ik zo nu en dan dingen bewaard die ik met jullie wil delen, zoals: een paar geweldige projecten, een super gadget winkel en lekkere recepten! Mijn favoriete vondsten zijn in deze blogpost te vinden!


KERST DIY PROJECTEN ROUNDUP | Early Christmas Vibes ROUNDUP | Early Christmas Vibes

Een hele maand toewijden aan het inrichten van mijn huis in kitschy spullen en kerstlampjes? Ja, graag!
En dan heb ik het nog niet eens over de mode uitspattingen die deze feestdag met zich meebrengt!
Het voelt altijd als een vrijkaart om de zogenaamde ‘guilty pleasures’ te omarmen zoals het maken of dragen van de ‘ugly’ kerst sweaters. Of een hele wand met kerstlampjes te vullen.

Maar er zijn uiteraard ook subtielere kerst DIY projecten zoals je in de foto’s hierboven kunt zien.
Voor welke stijl je ook kiest in December, het zal hoe dan ook een goede reden zijn om je creativiteit te tonen!

 • Project 1 – Mini-Huis Advent Kalendar – Deze stijlvolle and subtiele advent kalender heeft mijn hart veroverd. En zelfs als je geen fan bent van de advent kalender trend, zien deze mini huisjes er nog steeds geweldig uit!
 • Project 2 – Kerstlampjes Legging – Hoe cool is deze legging?! Warm blijven en er feestelijk uitzien was nog nooit zo makkelijk met kerst!;)
 • Project 3 – Vilt Ornamenten – Al zoekend tussen mijn oudere kerstprojecten voor dit blog kwam ik deze vilten ornamenten tegen en ik herinnerde mij ineens hoe makkelijk en leuk ik het vond om ze toentertijd te maken! Misschien recreëer ik ze dit jaar wel weer met een andere viltstof, wat denk jij?

CADEAU SHOPPENROUNDUP | Early Christmas VibesROUNDUP | Early Christmas Vibes

Ondanks dat ik het geweldig vind om met de kerst mijn creativiteit te omarmen, vind ik het ook helemaal niet erg om online te shoppen voor cadeautjes (of voor mijzelf;). Mijn familie heeft eigenlijk nooit cadeautjes met de kerst gegeven, maar wij vierden altijd Sinterklaas met cadeautjes. Wat eigenlijk perfect was, want dan konden wij elkaar kerstdecoraties als cadeautje geven en ze datzelfde jaar nog gebruiken.
Maar uiteraard hoefden de cadeautjes niet in de kerstsfeer te zijn en vaak gaven wij elkaar gadgets, make-up en kleding die ik en mijn zussen aan elkaar gaven zodat wij het later weer van elkaar konden ‘lenen’.

Dit jaar zal ik waarschijnlijk niet in Nederland zijn met Sinterklaas en de kerst en daarom heb ik al veel online gezocht naar kerstcadeaus om naar mijn familie op te sturen. Mijn timing bleek perfect, want wanneer ik hiermee bezig was ben ik in contact gekomen met Radbag en een samenwerking met hen aangegaan. Ideaal dus! Ik denk dat ik de meeste producten op hun website het liefst voor mijzelf zal willen houden (vooral de camera!) Maar delen hoort er deze tijd van het jaar bij, toch?;)

Hier is mijn wenslijstje:

 • Product 1 – Fuji Instax mini – Oh, wat zou ik deze camera graag onder de kerstboom zien! Er is altijd iets magisch aan polaroidfoto’s en je kunt de camera meteen op kerstavond gebruiken om de festiviteiten vast te leggen!
 • Product 2 – Kerst Koffie Sjablonen -Wie zegt dat je koffie of warme chocolademelk er alleen chic uit kan zien wanneer je buiten de deur bent? Daarnaast denk ik dat ik deze sjablonen ook op mijn kerstontbijt pannenkoeken met poedersuiker zou gebruiken!
 • Product 3 – Lichtreclame Lamp – Lichtboxen zijn in de afgelopen maanden meerdere keren op mijn Pinterest tijdlijn verschenen en ik ben dol op deze trend! Er zelf eentje maken is erg prijzig dus hoe perfect is dit mooie exemplaar?!

DECORATIE INSPIRATIEROUNDUP | Early Christmas VibesROUNDUP | Early Christmas Vibes

Zelfs als je geen tijd, energie of ruimte hebt om de komende kerst uitgebreide Do-It-Yourself projecten te beginnen, betekent dat gelukkig niet dat je niet creatief kunt zijn! Ik word altijd geïnspireerd door editorial interieur foto-shoots en door andermans woonkamers (je weet wel, wanneer je langs een huis loopt en stiekem naar binnen gluurt om te kijken hoe hun kerstdecoratie er bij hangt)

Hier zijn een aantal ideeën die geen extra creatieve aandacht nodig hebben: je kunt simpelweg het idee in je eigen huis toepassen!

 • Stijl 1 – Op Glas Schrijven – Deze foto van Ernie Enkelaar is het perfecte voorbeeld van een goed idee in je eigen woning gebruiken! Schrijf simpelweg een mooie of leuke tekst op glas met een glasstift (zoals je vroeger waarschijnlijk ook op de basisschool hebt gedaan).
  Je kunt ‘oldskool’ op je raam tekenen en schrijven, maar ook je glazen kastdeuren of spiegels zijn perfect voor dit idee.
 • Stijl 2 – Kerstlampjes – Er zijn zoveel leuke kerstlampjes DIY projecten online te vinden, maar voor degenen die geen tijd of zin hebben om een uitgebreid project aan te gaan: hang je lampjes als een sliert aan de muur en hang hier foto’s of andere kleine objecten aan met kleine knijpers.
 • Stijl 3 – Lange Kaarsen – Lange kaarsen zijn weer helemaal in de mode en op veel blogs en in tijdschriften op trouwtafels, achter kerstramen of op bijzettafels te vinden. Om een speels effect te creëren kun je verschillende kaarsenstandaards gebruiken in verschillende hoogtes of ook leuk: kaarsen in verschillende kleuren naast elkaar zetten!

KERST RECEPTENROUNDUP | Early Christmas VibesROUNDUP | Early Christmas Vibes

Naast knutselen, shoppen en decoreren, is er nog een andere belangrijke categorie om in de kerstsfeer te komen: Lekkere recepten! Niet alleen zal de smaak je verblijden, maar de bekende geuren zullen hoogstwaarschijnlijk vele kerstherinneringen met zich meebrengen.

Hier zijn een paar lekkere en goed ogende recepten die ik online heb gevonden:

 • Recept 1 – Veganistische Gingerbread Man – Hoe schattig zijn deze mannetjes?! Ze zullen vast ook heerlijk smaken en zijn geschikt voor de veganisten onder ons. Ik durf te wedden dat de kinderen dit vast ook leuk zullen vinden om te maken!
 • Recept 2 – Sneeuwvlok Macarons – Oh wauw! Dat is het eerste dat in mij naar boven kwam toen ik deze foto voorbij zag komen. Ik heb nooit macarons gemaakt, maar dit recept heeft mij zeker geïnspireerd om het snel te gaan proberen!
 • Recept 3 – 3  lactose-vrije Lattes – Niet alleen smaakvolle hapjes zijn geschikt voor de feestdagen, ook warme drankjes zijn zeker nodig! Warme chocolademelk is mijn absolute favoriet, maar ik vind het altijd fijn om af te wisselen met nieuwe recepten. Deze 3 lattes klinken super en ze zijn allemaal lactose vrij!

Klaar voor de kerst? Of wacht je liever nog even na 5 december voordat je de boom optuigt?

Hoe dan ook, ik hoop dat deze blogpost je heeft vermaakt en mocht je ook tips, recepten of projecten hebben die deze kerst nog specialer zal maken, laat het mij weten!

The post ROUNDUP | Vroege Kerst Vibes appeared first on L A N A R E D S T U D I O.

©Loading...