© Adrien Williams

© Adrien Williams

© Adrien Williams

© Adrien Williams

Text description provided by the architects. The first step for this detached house from the late 1940s was to open the rear facade onto the garden with a 24-foot (7.4 m) sliding bay window. By taking away the intermediary support element, this intervention removes the barriers to the outdoor terrace.


© Adrien Williams

© Adrien Williams

A metal trellis awning framing the wide opening filters heat from the sun into the kitchen and dining room, which are brought together in one space and open onto the garden.




© Adrien Williams

© Adrien Williams

1st Floor Plan

1st Floor Plan

© Adrien Williams

© Adrien Williams

The transformation of this house opens it up, revitalizes the relationship between the spaces and creates a visual link between each one. A perforated mobile steel wall modulates the level of privacy between the living room and the two-storey-tall family room. By playing with the existing floors and creating new spaces, the concept transforms the perception of the dimensions of the house.


© Adrien Williams

© Adrien Williams

A 2.8 m by 5 m living wall suspended above the family room is the key feature of the indoor environment. Upstairs, this green presence can be enjoyed from the open-plan office. Every element of this project underlying the owners’ passion for detail.


© Adrien Williams

© Adrien Williams

Continue reading…

©









BookVIP WW


Loading...
Cafago WW