Refined and reposeful in soothing shades of grey, white and beige, this 255 square metre modern interior design achieves an air of easy elegance. Visualised by Muro Bureau, the chic home in Kyiv, Ukraine, is brought to life with tactile, textured moments of rattan, plush upholstery, warming wood grain and on-trend ribbed feature walls. The ground floor plan has been opened up to adjoin the tasteful living spaces, creating flow whilst maintaining clear zoning. The stylish and calming aesthetic is modified into a fun and functional kids’ playroom design, to create one cohesive vibe for the whole family. Floor plan and 3D perspective drawing are included at the end of the tour.

With the furniture moved in toward the centre of the room, the lounge layout realises an easy circulation of space in which the fireplace is brought right up close and cosy to the end of the modern sofa, leaving the focal wall in front purely for the heat-sensitive TV set.

A pale grey rug creates a core for the beige furniture arrangement.

Black nesting coffee tables darkly complement the modern fireplace aesthetic and its matching fireplace accessories. A coffee table book and a black Eames bird make simple but effective adornments.

A black linear TV stand underlines a textural wall of ribbed gypsum, which has been given a light grey painted finish.

A chaise backs onto the partition wall, whilst a unique modern ottoman takes its place in front of the window.

Plush grey curtains not only dress the window but soften the divide between the lounge and dining spaces.

A modern chandelier falls above the reuleaux-triangle coffee table set.

The floor changes from white oak laminate to microcement toward the fireplace and window wall, where the microcement finish encapsulates the chimney breast and a raised sill.

The grey rug echoes the tone of the raw cement.

As we move through the open concept living space into the kitchen diner space, we first encounter a wood rectangle dining table with chic grey cushioned modern dining chairs.

Above the modern dining set, a pair of oversized wicker pendants create a wonderful texture enriched moment. The eye-catching feature calls attention to the impressive ceiling height over the eating area.

A reed diffuser and candles create a scented centrepiece, alongside a decorative vase of botanics.

A glass wall admits additional light from the upper floor of the house, and expands upon the dining room’s open and spacious feel.

A narrow, structural partition wall has been transformed into an attractive room element with smooth wood panel casing and a small wall mounted TV.

Upholstered Gubi Beetle counter stools create curves along the kitchen island.

A trio of glass kitchen pendant lights track the length of the white Corian countertop.

Atmospheric lighting creates a warm and cosy welcome inside the home entryway. The mood lighting emphasises a wall of ribbed texture behind an en vogue racetrack shaped mirror, and also highlights the floating nature of the entryway table.

A stylish ottoman tucks neatly underneath the wall mounted unit. Sleek black coat hooks emerge from grey granite tile.

Modern plant stands accessorise the space beneath the modern staircase design. Glass balustrades maintain the open feel of the ground floor and allow the glow of the stair lights to brightly shine through.

A cut log store has been built into the fireplace wall in the lounge. The useful feature doubles as a focal point at the end of the hallway.

Whilst the large living space resides at the back of the property, a small snug/playroom is situated just off the home entryway at the front. Custom-made storage units make full use of the room’s added height.

Another grey rug sets down a soft base on the oak laminate flooring here. This time, a practical dark grey upholstery colours the sofa.

Sturdy nesting coffee tables endure kids’ play.

The small sofa is just large enough for cuddles during cartoon time.

A modern linear wall light spreads reading light along the length of the couch. A small side table stands by for snacks and drinks.

An indoor plant enlivens the neutral space with some fresh greenery. A clean white TV stand melds quietly with the light flooring and white walls, and hides away the colourful clutter of games and DVDs.

The corner of the room is occupied by a cute table and kids’ chairs set.

An interactive chalkboard and pegboard wall encourage creativity and organisational skills.

A kids’ gym wall and toy storage tower complete the playful room elements.

The ground floor walk-in closet is accessed via a short passage off the hall, which also links with an attached single car parking garage and a utility area.

A stark white scheme shapes the modern bathroom.

A black framed shower space design disrupts the crisp white decor.

LED lighting emphasises the floating effect of the modern bathroom vanity.

A cistern concealment wall simplifies the bathroom layout. The void in the top is utilised as useful storage space.

A frameless, backlit vanity mirror emits a soft glow against the fresh white wall tile.

The same white tiles flood the floor and the shower base to complete one seamless expanse.

Ground floor plan, including open plan living space, snug/playroom, downstairs bathroom, walk-in closet, parking garage and utility area.

3D perspective drawing.

Recommended Reading:  Minimalist Interiors In Soothing Shades Of Grey, Beige And White

Related Posts:

©











Loading...