Recently treated to a renovation, this 1962 residence features light-filled living areas, expansive decks, and a flexible bonus space.

Reportedly one of the first homes built in the neighborhood, this recently listed post-and-beam dwelling is perched along a hillside lot in the Silver Lake area of Los Angeles. The 1962 structure was renovated in 2014 by the team at Tradecraft Real Estate Renovation.

Originally built in 1962, this post-and-beam residence on a hillside lot above the Silver Lake Reservoir was spruced up six years ago by real estate renovators Tradecraft. The team swapped a dingy interior for simple finishes that highlight the home’s original architectural features. Most alluring, a wall of glass along the rear facade floods the interior with natural light and looks out over treetops and surrounding hills.

Reportedly one of the first homes built in the neighborhood, this recently listed post-and-beam dwelling is perched along a hillside lot in the Silver Lake area of Los Angeles. The 1962 structure was renovated in 2014 by the team at Tradecraft Real Estate Renovation.

Reportedly one of the first homes built in the neighborhood, this recently listed post-and-beam dwelling is perched along a hillside lot in the Silver Lake area of Los Angeles. The 1962 structure was renovated in 2014 by the team at Tradecraft Real Estate Renovation.

Photo by Virtually Here Studios

Inside, a two-level living and dining area features floor-to-ceiling windows that welcome in abundant sunlight.

Inside, a two-level living and dining area features floor-to-ceiling windows that welcome in abundant sunlight.

Photo by Virtually Here Studios

The home’s original beamed ceilings are on full display, and Tradecraft removed unnecessary walls to create a sun-drenched living and dining area illuminated by floor-to-ceiling windows. Near the front of the home, an outdated kitchen was updated with minimal, modern finishes. The simple floor plan includes a single hallway running from the entryway to each of the home’s bedrooms.

Separated by two steps, the raised dining area was once closed off from the living room by a wall and doorway. The team at Tradecraft opened up the space and opted for a contrasting color scheme to emphasize the home’s post-and-beam construction.

Separated by two steps, the raised dining area was once closed off from the living room by a wall and doorway. The team at Tradecraft opened up the space and opted for a contrasting color scheme to emphasize the home’s post-and-beam construction.

Photo by Virtually Here Studios

See the full story on Dwell.com: Raised on Stilts, a $2.5M Midcentury in Los Angeles Captures Beguiling Views
Related stories:

©











Loading...