In a 358 m² lot, the QP House design aims at the harmonic relation with it’s terrain: the ground floor plan allows a full longitudinal area to be free, accommodating the garage, balcony, swimming pool and garden, with an unusual and fantastic free space, when compared to the same site typology, common in similar dwellings. The built floor plan offers natural light, ventilation and visuals of the entire terrain through sliding glass panels, which, when totally opened, integrates internal and external spaces in a singular manner, only possible in warm and sunny Brazilian weather.

The living room has variable ceiling heights, allowing by it’s horizontal boundaries, internal comfort, intertwined with the external balcony, protected by the cantilevered second floor.

The kitchen also benefits from the transparency and natural ventilation, guaranteed by the large sliding glass doors. The space destined to housekeeping rooms have an ideal area to attend the functionality and fluid free life style that the house demonstrates. The steel “waterfall” style shaped staircase, connecting the two floors, shares the same concept of the house: light, transparency and elegance.

The second floor, a prismatic volume that seems to float beneath the ground floor pavilion, accommodates three large master bedrooms and a home office. Besides the large bedroom windows, protected by sliding wooden brise-soleil, another highlight are the bathroom’s skylight domus that illuminate and ventilate the rooms, contrasting with the grandiosity of the ceiling height. The terrace, positioned strategically in the back of the terrain, offers incredible views, ensuring moments of joy and relaxation.

Terrace positioned in the back of the terrain, offering open views.
Closer look at the wooden bride-soleil, structured by metal frames and "cumaru" type clapboard.
If the ground floor free area constitutes an open but intimate area (closed from the street and surrounding views), the terrace in the upper floor creates a relation between the house and the landscape.

See more on Dwell.com: QP House – São Paulo, Brasil

©






 

SUBSCRIBE:  DIY & Craft feed | Home & Garden feed Fashion & Style feed

 

Related Post: