© Francisco Nocito

© Francisco Nocito
  • Structural Advisor: Eng. Eduardo Diner

© Francisco Nocito

© Francisco Nocito

Text description provided by the architects. The proposal for the reform is born with the investment of the program, the social part is taken to the upper floor in contact with the terrace and the private area of ​​bedrooms to the ground floor with its two small patios.


© Francisco Nocito

© Francisco Nocito

Upper Floor Plan

Upper Floor Plan

© Francisco Nocito

© Francisco Nocito

The apartment is located in the lung of the block, accessing through the common corridor. Limited by walls, it is “enclosed” in a context of heterogeneous constructions of low height.


© Francisco Nocito

© Francisco Nocito

Seeking to enhance the pre-existing unevenness in the first level between interior and exterior the living room is extended on the terrace, in different level with the kitchen which is “buried” letting the terrace glimpse through a thin slit of glass arranged horizontally.


Longitudinal Section

Longitudinal Section

Small sales sew the S-E wall that borders the corridor, providing cross ventilation and showing small cuts of the heterogeneous context that surrounds it.


© Francisco Nocito

© Francisco Nocito

Continue reading…

©






 

SUBSCRIBE:  DIY & Craft feed | Home & Garden feed Fashion & Style feed

 

Related Post: