Peaceful And Stylish Modern Hong Kong Apartment

Architecture practice Lim + Lu presents the refurbishment of a 167 sqm apartment for a Japanese family of four. Using neutral colors, earthy textures, open spaces, and lots of greenery, the architects have generated a vibrant environment, blurring the line between the indoor and the outdoor world.
To create an open space layout that flows seamlessly between the kitchen, dining, living room, study, and balcony, the original enclosed kitchen was opened up and combined with the rest of the rooms. This large open area now serves as a family room, where all members gather whether it is over a meal in the dining room or over activities by the couch. The apartment overlooks a tree line, which inspired Lim + Lu to enlarge all pre-existing small windows into large antique style steel fenestration. The black wooden blinds and delicate brass details accentuate the feeling of an elegant yet quaint summer home. The room is completed with wooden slats and rattan, which generate richness in texture, while keeping a clean aesthetic that adheres to the overall feel.
Taking into account that the clients often work from home, the architects formed a functional, tranquil space, where residents can think and focus, energized…

The post Peaceful And Stylish Modern Hong Kong Apartment appeared first on DigsDigs.

©











Loading...