The Oslo House designed by Ramon Esteve is placed on a mountainside, in a residential state surrounded by pine trees and vegetation.












The dwelling is composed of two overlapping bodies that are set back in order to generate a play of light and shadow. This play is reinforced by the openings in the floor slabs, which lean on a stone base adapted to the steep slope of the mountain.
The house lies gently on the ground, by means of a stone base adapted to the mountainside slope. The floor slabs have got openings that allow natural light inside, thus improving the link between interior and exterior.
The house opens widely as a viewpoint towards the sea, in contrast to the privacy provided by the rear façade, which includes the entrance to the house.
Photography courtesy of Ramon Esteve

The post Oslo House by Ramon Esteve appeared first on MyHouseIdea.

©






 

SUBSCRIBE:  DIY & Craft feed | Home & Garden feed Fashion & Style feed

 

Related Post: