Modern Crete Summer House On A Steep Slope

Located on a steep slope on the island of Crete, this summer house by Greek architecture company, Polyergo, follows the surrounding orography. The residence comprises three volumes that revolve around a central courtyard and an imposing staircase, which serves as the distribution axis of the project. Thanks to a careful initial analysis, the house does not require air conditioning as the stair axis acts as a natural ventilation chimney, especially useful for summer cooling. At the same time, the hill, which is in direct contact with the lower part of the building, favors a constant internal temperature.
The residence comprises three main volumes that revolve around the courtyard and staircase, while it combines stone, wood, metal and plaster in its construction. Characterized by a funnel shape, the staircase directs, already from the outside, the view of guests toward two focal points that bring them back to the outside and to the surrounding landscape. It also separates the living area from the kitchen and leads to the bedrooms and services located on the lower level.
Inside, Polyergo has designed the summer house with contemporary aesthetics that combine hints of tradition. Oak wood characterizes the interior, together with natural materials such as…

The post Modern Crete Summer House On A Steep Slope appeared first on DigsDigs.

©











Loading...