© Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office

© Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office

© Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office

© Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office

Text description provided by the architects. We designed a banquet hall in the center of a busy city (Nagoya-shi) covered with a large roof fostering a warm and communal atmosphere.


© Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office

© Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office

We didn’t want a building like a closed box, so we placed the entire structure under a sloped roof to express the space like a well-preserved forest.


© Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office

© Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office

By attaching long pieces of cedar and larch, we added a rhythmic variation to the ceiling and the wall. The space was further enlivened by the passing of light through the ceiling like komorebi, or light filtering down through the trees in a forest.


© Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office

© Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office

Continue reading…

©






 

SUBSCRIBE:  DIY & Craft feed | Home & Garden feed Fashion & Style feed

 

Related Post: