När jag slaktade högtalaren som blev till en blomkruka så blev det en himla massa sladdar över. Min kreativa hjärna kan inte undgå att tänka vad man kan göra av dessa sladdar.

sladdar

Tänkte först virka med dem men jag gjorde ett försök och det var såååå tungt att virka med de styva kablarna. Jag släppte idén med att virka och försökte väva/fläta med dem istället. Det gick inte heller så bra.

Elkabel virka

Till slut testade jag att knyta en makraméampel med de långa kablarna och det gick bättre än att virka i alla fall.

elkabel makrameElkabel makramé

Jag gjorde en ganska kort ampel, tänkte att den ska få hänga i växthuset i sommar. Materialet är ju perfekt att ha i ett fuktigt utrymme där vattenslangen ibland blöter ned hela utrymmet. (Tänker att bomullssnören kan fara ganska illa efter upprepade möten med vattenslangen?!).

elkablar makramé

Givetvis så sprang mina tankar iväg och jag började fundera på hur jag ska fylla en hel sida i växthuset med en massa växter i amplar… Vilken tur att växthuset ligger begravet i 1 meter snö fortfarande för annars hade jag nog redan satt igång! 🙂

Inlägget Makramé med elkablar dök först upp på Diagnos:Kreativ.

©

Agoda WW


Loading...
Aliexpress WW