If there was ever a perfect bachelor pad in the world, this would be it. It’s a residence located in Belgium, designed by Govaert & Vanhouette Architects. The house is basically just a simple concrete shell that offers everything a bachelor needs to feel awesome. The project was completed in 2016 and occupies a site measuring 809 square meters in total.

The residence is situated on a river shore with direct views towards the water
The proximity to the river sets a very casual and laid back atmosphere which usually defines vacation homes
The structure is facing a garden on the other side, being surrounded by freshness
The architecture of the house is simple, being based on a concrete shell

This concrete shell may not look like much but wait till you see all the extraordinary things it offers, like this outdoor pool, some really stylish living spaces, cozy bedroom suites and even a basement entertainment area. The whole idea at the base of the project was to create something that perfectly suits the owner’s lifestyle. The result was this sculptural pad.

The property has two structures, a large one and a smaller volume
The two structures are connected by the swimming pool
The transition towards the river is made through a green lawn area
A large portion of the ground floor volume is glazed and opened towards the surroundings
Full height glass windows and sliding doors connect the living spaces to the poolside area

The residence has two floors above ground and a basement level below. The spaces are organized into two volumes. One is a long and horizontal structure that contains all the ground floor spaces. Together they form the day area and they also include the pool house and the poolside area.

The pool area and its adjacent lounge spaces extend the social volume outdoors
The deck facing the poolside lounge is covered and serves as an extension for the indoor spaces
The overall design and architecture of the residence are simple and free of unnecessary constrains
The views are pretty amazing, especially when looking towards the river

The second volume is smaller and also made of concrete. It forms the upper level and it contains the master bedroom and its bathroom as well as two extra bedroom suites for guests. On top of them is a private terrace placed on the roof of the house.

The spaces facing the garden enjoy an open and bright ambiance and a seamless connection to the outdoors
The kitchen, dining and living spaces are connected and together form an open floor plan
The kitchen is minimalist to the point where it looks empty
The lighting in the dining area is wonderful, especially because of the sculptural pendants

The kitchen, dining space and living room form an open plan and offer views of the garden and the river which is very close to the house. In fact, the river is so close that the architects had to come up with a way to offer their client some privacy for the poolside area. The solution they came up with was to design a series of sliding panels which extend the pool house and which can completely hide the pool area from passing boats on the river.

A live edge table serves as the focal point for the dining area
The live-edge table top is complemented by a set of simple black chairs and a few circular ceiling lamps
The social volume has an L-shaped floor plan with the dining space being placed in the middle
The lounge space is really cozy and inviting, being decorated in neutral and earthy tones

The front facade of the residence faces the river and features two entrance doors as well as a gate to the car elevator. Naturally, you’ll want to know what this is all about but we’ll get to that in a moment. For now we just want to mention that the first floor of the house is the night zone. It’s completely opened to the garden and curtains can offer privacy when needed.

There’s also a fireplace in the living room, directly across from the comfy sofa
The bedrooms are placed on the upper level and they all have access to terraces
The full-height windows that overlook the garden can be closed off with curtains
The en-suite bathrooms are minimalist but also sophisticated. This one has a walk-in shower

We’re now moving on to the basement which is the most interesting part of the whole house. This underground space contains things like a bar, a DJ booth, a pair of long and comfortable lounge benches, mood lighting, a cigar cabinet and an area for the owner’s exclusive cars.

The residence also has a basement level which can be accessed via a staircase
Down here the decor is dark and all ready for the night life
A pair of benches frame the lounge space and feature built-in accent lighting underneath

There’s even a big window which offers a view of the pool but not from above. Since this an underground space, the window actually offers of the pool’s interior. Of course, as amazing and as unusual as this feature may be, the focal point would have to be the car exhibit which adds color to the space and attracts all the eyes.

The furniture is kept simple in order to maintain an open and spacious feel throughout
A large window in the basement offers a view of the swimming pool’s interior
A space adjacent to the lounge area serve as an exhibition room for exclusive cars

Having an underground garage for rare cars is definitely amazing and if you add to the fact that there’s basically also a night club down here, well you pretty much get a perfect recipe for the ideal bachelor pad.

The owner’s cars are put on display here and become a part of the interior decor, adding color to the basement
The effect the cars have on the interior design is quite dramatic and visually striking

You’re reading Majestic Bachelor Pad Has Its Own Underground Night Club , originally posted on Homedit. If you enjoyed this post, be sure to follow Homedit on TwitterFacebook and Pinterest.

©











Loading...