© Jianghe Zeng

© Jianghe Zeng
  • Architects: JHD Architects
  • Location: Hefei, Anhui, China
  • Architect In Charge: Ning Jiang
  • Design Team: Hui Ding, Meng Jiang, Baoqi Xu, Wenyan Chen, Xiaokun Zhu
  • Area: 800.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Jianghe Zeng
  • Landscape Design : Shanghai Ego Landscape Design Ltd.,
  • Interior Design: Shanghai MU DI Interior Design

© Jianghe Zeng

© Jianghe Zeng

Text description provided by the architects. Lvdu Living Art Museum  is an experimental building with Hui Zhou regional characteristics and innovative living experience. JHD architects was trying to refine and improve the beauty of “Huizhou impression” which exists in people’s mind long time ago, it will be presented in a new way as a new demonstration area that can be accepted by the local people and also can fully reflect the innovative life concept of modern society lifestyle.


© Jianghe Zeng

© Jianghe Zeng

In order to create an atmosphere of Hui Zhou cultural, the main building is designed as the rectangular layout form, cutting the exterior of the building into several blocks, properly separating the shape and increase the height of building in the corner accordingly, and use the unique Matou wall element of the Hui Zhou architecture style to combine with the simple slope roof form of the building, thus make the structure more strong.


© Jianghe Zeng

© Jianghe Zeng

Ground floor plan

Ground floor plan

© Jianghe Zeng

© Jianghe Zeng



For the entrance design, the aim of using encircling technique is to break the traditional Chinese architecture symmetry by using white wall and wooden grid as a shield to arrange the front space of site into an asymmetric form and forming a circulation space naturally.


© Jianghe Zeng

© Jianghe Zeng

The layout of the building is based on traditional Chinese courtyard design, combined with the sense of order in Chinese architecture and various landscaping techniques in Chinese landscape to create a quiet and comfortable interior courtyard space. The change of the height of the wall has a good connection with the exterior facade of the building, it also integrated with the surrounding natural environment. When people pass through the main entrance space, the architectural space become clear suddenly, as if on the water side.


Site plan

Site plan

The surrounding landscape of the building is composed of different height sculptures, landscape stones, and long and narrow landscape pools. The cloud like building depict a “Hui Zhou impression” with the oriental charm when the building shows the reflection of the center courtyard pool.


© Jianghe Zeng

© Jianghe Zeng

Dark grey aluminum plate and white stone as the main materials of the building, silver gray metal grid, with imitation wood grain aluminum plate and copper plate as ornament, the combination of different materials would strengthen the nature of space. The building using metal tension net and the ultra white glass as materials of the main façade to form a strong contrast with the stone material, and it shows different style when the lights up.


© Jianghe Zeng

© Jianghe Zeng

Continue reading…

©









Booking.com WW


Loading...
Tomtop WW