via Fernando Guerra | FG+SG

via Fernando Guerra | FG+SG
  • Architects: Arquitectos Aliados, PROMONTORIO
  • Location: R. Padre António Vieira 32, 1070-197 Lisbon, Portugal
  • Authors: Arquitectos Aliados – Pedro Monteiro, Susana Leite e Luís Barbosa
  • Interior Design: PROMONTORIO
  • Area: 8140.0 sqm
  • Project Year: 2015

    via Fernando Guerra | FG+SG

    via Fernando Guerra | FG+SG

    Text description provided by the architects. Localizado no topo de uma colina ao lado do proeminente Parque Eduardo VII, a área onde fica o hotel Lux Park foi desenvolvida como um bairro residencial de classe média alta nas décadas de 1920 e 30. Dada a sua localização, ligeiramente fora da rota principal de turismo e mais perto do centro de negócios, o programa deste hotel urbano contemporâneo de 4 estrelas é fortemente focado em eventos e conferências. Funcionalmente, é concebido como um local confortável e tecnologicamente intuitivo, mas também elegante e sofisticado em termos de design.


    via Fernando Guerra | FG+SG

    via Fernando Guerra | FG+SG

    Level 0 Plan

    Level 0 Plan

    via Fernando Guerra | FG+SG

    via Fernando Guerra | FG+SG

    Located on a hilltop right next to the prominent Park Eduardo vii, the area where Lux Park hotel stands were developed as an upper-middle-class residential quarter in the 1920s and 30s.  Given its location, slightly off the main tourist route and close to the business center, the programme of this 4-star contemporary city hotel is strongly focused on events and conferences. Functionally, it is devised as a comfortable and technologically intuitive place, but also elegant and sophisticated design-wise.


    via Fernando Guerra | FG+SG

    via Fernando Guerra | FG+SG

    The building occupies a vacant plot in a large perimeter block and is slightly recessed at ground floor level to allow passengers’ drop-off and car entrance.  The street façade, facing Southeast, is sheltered from sun exposure by a grid system of random vertical aluminum mullions that, like an abstract second skin, conceals the curtain wall behind and reasserts the 5-story building with the neighboring alignments.


    via Fernando Guerra | FG+SG

    via Fernando Guerra | FG+SG

    Section

    Section

    via Fernando Guerra | FG+SG

    via Fernando Guerra | FG+SG

    Inside, guests are greeted by a double-height lobby in a beige terrazzo floor with brass inlays combined with a three-dimensional sculptural wall signage, also in solid brass, and a ceiling in wide walnut boards that extends to the mezzanine of the adjacent bar.  The latter has a generous stairwell leading guests to the restaurant below.  Still, in the ground floor, the conference facility faces the lobby with a long wall of slatted walnut which conceals the doors.  The aloft conference center, with a sliding partition’s system in an upholstered acoustic fabric is counterpoised by a walnut wall cladding and views towards an outdoor vertical garden.


    via Fernando Guerra | FG+SG

    via Fernando Guerra | FG+SG

    Continue reading…

    ©






     

    SUBSCRIBE:  DIY & Craft feed | Home & Garden feed Fashion & Style feed

     

    Related Post: