This contemporary extension to a single family house located in Nantes, France, has been designed in 2020 by Collectif Vous.







Description

In the Preux district, on the edge of Saint-Herblain, France, 1980’s identical houses line up, only distinguished by their pale colors. Carefully placed above the garage, the LRVO extension takes advantage of the orientation of the plot and extends the house toward the road, facing west.

A simple, one-piece volume, radically wrapped in wood cladding, on the walls as well as on the roof, dialogues with the pavilion. Like a sketch of an archetypal house, this new living space is part of the existing building through a fine dialogue with the current roof slopes. Delicately placed on the garage, the project contrasts in its materiality, without however erasing the particular geometry of the pavilion which supports it.

Inside, VOUS also designed and built the furniture. A double height space fitted with a dressing acts as a hallway, leading to a bathroom facing south, and a bedroom on the other side. Shelves span the whole west wall, turning from a sink to shelves, to a desk, to shelves again, ending in a lecture spot, adjoining the bedroom window. On the upper floor, a roof window enlights a storage space that can be turned, one day, into a guest room or a reading salon.

Photography by Vous Architecture

Visit Collectif Vous

The post LRVO House Extension by Collectif Vous first appeared on HomeAdore.

©











Loading...