Kepler’s Utopia is a project designed by JG PHOENIX. Located in the CBD of Shantou, the project is a multifunctional corporate space that serves for leisure, gatherings, working and business negotiation. The spatial design is based on the concept “seeking a tranquil world”. The design team exposed the original spatial structures, optimized the structural defects, and retained the original ceiling height to the greatest extent possible. The overall space appears simple yet exquisite, affinitive yet rational, and is full of imagination. Photography by Ouyang Yun.




















.

The space is dominated by cool gray hues, generating a tranquil atmosphere. The ceiling exposes the original fair-faced concrete, showing a plain visual effect and presenting structural aesthetics. The natural stone contrasts with the exquisite steel sheet, and the simple, delicate micro cement flooring echoes with the walls clad in grey artistic paint, together setting the overall spatial tone.

The light strip installed in steel groove not only keeps the integrity of original ceiling, but also adds light source to this area, well blending structural aesthetics and practical functionality. The reverse light cast on the ceiling highlights its original concrete texture. Complemented by light and shadows, the concrete texture shows the marks of time. The spacious furniture arrangement endows the space with flexibility, breaks the order of conventional meeting rooms, and provides multiple possibilities for furniture combination.

The human figure lowers his head and slowly plays Nanxiao, an ancient Chinese wind instrument. He stands there with legs crossed, embodying his immersion in music and revealing a sense of rhythm visually. The man wears a hat and a Chinese-style garment, which features artistic wrinkles and lines that balance the center of gravity. Curves and straight lines outline the figure, producing vivid visual effects. The base is made of cypress wood, the natural hollow of which evokes imagination whilst also adding a poetic touch to the space.

Project Name: Kepler’s Utopia
Location: Shantou, Guangdong, China
Area: 350m²
Completion Time: July 20, 2021
Design Firm: JG PHOENIX
Chief Designer: Ye Hui
Assistant Designer: Cai Jikun
Furnishing Designer: Zeng Dongxu
Construction Team: Wan You Yin Li
Video and Article: Zeng Dongxu, Chen Xuexian
Photography: Ouyang Yun
Video:https://youtu.be/d8fTorQ0IBI

The post Kepler’s Utopia by JG PHOENIX appeared first on MyHouseIdea.

©











Loading...