Jag drömmer om att sticka en tröja

Ja, jag vet att jag alldeles nyss har sagt att jag skulle ge upp den där drömmen om att sticka min egna ulltröja. Men så hittade jag det där garnet för några veckor sedan och skulle det inte vara finfint att sticka en tröja av det ändå?

Så ungefär i samma veva som att jag sa att jag skulle släppa taget om den där drömmen om en stickad tröja så började jag drömma om den på nytt.

Mitt största problem är att jag inte riktigt fixar det här med att sticka på strumpstickor. Och jag antar att det krävs att jag klarar av det om jag ska kunna sticka en tröja. Därför har projekt lära sig sticka på strumpstickor påbörjats.

Sticka strumpstickor

Jag vet inte hur jag tänkte när jag tänkte att ett par yllestrumpor var lämpligt att börja med när jag ska lära mig sticka på strumpstickor. Det bara blev så. Så nu sliter jag mitt hår för att försöka förstå beskrivningen på hur man stickar strumpor.

Det svåra med att sticka på strumpstickor tycker jag är att få ”skarven” mellan stickorna att bli lika jämn som den övriga stickningen. Jag får liksom ett par lösare maskor varje gång jag byter sticka. Någon som har ett bra knep för att undvika det?

Sticka strumpstickor

Jag tänker att det kanske bara är övning som är knepet. Att liksom sticka tillräckligt många strumpor så kanske jag till slut lyckas få alla maskor lika ”hårda”. Och sen kan jag sticka den där tröjan…

Vi får väl se hur det här slutar, kanske har jag påbörjat den där stickade tröjan innan det här året är slut ändå. Eller så har vi bara väldigt många yllestrumpor i det här huset när hösten kommer!

Sticka strumpor

Inlägget Jag drömmer om att sticka en tröja dök först upp på Diagnos:Kreativ.

©