The house designed by dp Arquitectos is located on the perimeter of an allotment, overlooking the countryside. It is organized with service area on the North side, social area in the center, and a bedroom area on the other end, all facing the generous patio with swimming pool. Photography by Ivo Tavares Studio.
























.

Privacy is one of the worked topics, in the demanding task of harmonizing the built in the territory. The volumes and elevations are organized as a visual reference on the main road axis of the allotment.
Contrary to the thankless strategy of the other lots, the pre-existing trees are defended, with their valuable shade under the intense heat of the Ribatejo. Comfort and simplicity of living are desired, without hurting the will of the design. The search for simplicity is a complex process.

Project name: House in Santarém
Architecture Office: dp Arquitectos
Main Architect: Diamantino Pinho
Location: Santarém
Year of conclusion : 2020
Total area: 287m2
Architectural photographer: Ivo Tavares Studio

The post House in Santarém by dp Arquitectos appeared first on MyHouseIdea.

©











Loading...