Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 02

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 03

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 06

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 07

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 08

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 10

 

Memory and metamorphosis interplay in this contemporary home by Ralph Germann. Behind the impressive stone facade of a traditional family barn, the architects inserted a wooden and glass cube, transforming the interior for the modern context while retaining the structure’s authentic and historic integrity.

Handed down through four generations, the building has undergone various evolutions since its erection in 1854 — from hay barn to stable, wine storage and most recently a wooden extension added in 1950.

While the outside bears the marks of time, the inside feels timeless. Highlighting the mineral character of the original construction, Ralph Germann plays with volumes and light to create fresh twists and a new perspective on the classic vernacular. With a freshly brushed timber frame, the glass box has stunning views of its stone masonry envelope and the vista beyond.

 

Related: Barn Conversion in Obstalden, Switzerland by Lilitt Bollinger. 

 

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 13

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 04

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 23

 

A concrete staircase leads to the upper floor, with direct access to the main room and terrace. Acting as a perfect balance between two eras, the minimalist allure of this new construction enhances the raw aspect of the bygone building, bridging the gap between old and new.

Bathed in a luminous glow, natural light shapes the space dictated by the rhythm of nature. With four new skylights installed they work in tandem with the original narrow windows of the barn to circulate indirect light throughout space. Subtle down to even the smallest detail the owner articulates it best — “There is something musical. The light punctuates the space, vibrates in crescendo.”

 

Related: Art Barn by Thomas Randall-Page for his Artist Father.

 

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 11

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 12

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 14

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 16

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 17

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 18

Ralph Germann Architectes House Ccb Valais Switzerland Photo Lionel Henriod Yellowtrace 19

 

Reinvesting back into the structure, wooden boards from the old barn were used to design custom furniture for the bedroom and kitchen. The cosy wood cabin vibe extends to the bathroom with an inspired movable bookshelf that opens to the living room for relaxing baths in front of the fireplace.

Steamrolling this barn firmly into the present while taking cues from its past, this new addition sparkles like a jewel in the sun, a welcome intervention in what will hopefully be another 100 years of evolution.

 

Related: Hourré House in Labastide Villefranche, France by Collectif Encore.

 

Click to read full article & see all images

| The article House CCB in Valais, Switzerland by Ralph Germann Architectes. appeared first on Yellowtrace. |

©











Loading...