Krympisar | Pysselbolaget

Jag älskar krympisar. Jag älskar hela grejen; att få måla på plasten, se den krympa i ugnen och känslan av det färdiga lilla plastkonstverket. Men – jag lyckas inte med färgerna. Så länge kan håller mig till färgad krympplast som inte målas går allting bra, men så få fort jag försöker färglägga dem blir det pannkaka. 

Krympisar | Pysselbolaget

Vad är det som händer då, undrar ni säkert? Jo, vi målar vår plast, krymper den i ugnen och låter den svalna. Men trots att vi följer instruktionerna på förpackningen med krympplast lossnar färgen från plasten. Kvar blir hål av genomskinlig plast. Och ja, jag har testat massor av olika färgpennor. Jag har också testat att lacka ovanpå färgen, men bitar av färger följer med penseln. 

Krympisar | Pysselbolaget

Krympisar | Pysselbolaget

Vissa färger verkar funka bättre än andra. Den vita släpper inte i stora bitar, men lämnar ett fint vitt pulver på fingrarna om man kommer åt baksidan. Vad gör jag för fel? Hur gör ni? Jag vill så gärna göra fina färgglada krympisar!

 

SparaSpara

The post Hjälp, jag kan inte göra krympisar! appeared first on Pysselbolaget.

©Loading...