Gorgos house designed by Destudio is presented as a Comprehensive Housing Reform project in the city of Valencia. With more than 120 m2 of useful surface and a maximized distribution, the clients were clear that they were looking to gain space and light throughout the house. For this, the Destudio team of architects has designed a house designed to be lived in, enjoyed and adapted to the needs of today. Photography by Germán Cabo.

Destudio
























.

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

Destudio

The post-Covid era has led us to rethink the spaces we inhabit, being essential to design a home that is totally open to the exterior space and illuminated by natural light. Ventilation is another key factor in this project, which is why it has decided to recover the original balcony of the house. The balcony is designed with a large window with sliding leaves, which are completely hidden in the facade enclosure. This makes it possible to expand the light source and connect the exterior-interior space as one, giving continuity with the pavement.

Another of the clients’ needs was to be able to have a room exclusively designed for teleworking. Today more than ever, home work areas are here to stay and knowing how to design the perfect space is key. Casa en Gorgos has a large office that allows two people to work comfortably.

The kitchen is projected as the backbone of the living room – dining room. The island allows these spaces to be distributed and differentiated, in addition to integrating the smoke extraction with the cooking zone, and thus being able to maintain the free height of the living room as a whole.

The main bedroom of the house has another design element that makes it unique and cozy, a bay window integrated into the storage space. Perfect corner for reading, relaxing or simply to contemplate the life of the city. The en suite bathroom, whose main material is microcement, brings modernity and cleanliness to the space.

In short, Casa en Gorgos represents the home of today, modern, functional and with all the necessary comforts to live it to the fullest.

The post Gorgos house by Destudio appeared first on MyHouseIdea.

©











Loading...