© Filippo Poli

© Filippo Poli
  • Architects: SO
  • Location: Chiang Mai, Thailand
  • Principal Architect: Narong Othavorn
  • Area: 250.0 m2
  • Photographs: Filippo Poli
  • Assistant Architect: Thinnapong Yodhong
  • Interior Design: SO
  • Contractor: Ton-Aek Construction by Tachanop Banchongrak
  • Land Area: 600 sqm

© Filippo Poli

© Filippo Poli

Text description provided by the architects. This private house is situated in a plot where the owner left empty for many years. The land had been used by the people around the area as a shortcut between 2 local roads, which has created a path/trace almost permanently.


Lower Floor Plan

Lower Floor Plan

Upper Floor Plan

Upper Floor Plan



The house was considered to still let that path being in function even when the construction is finished, and to appear almost as nothing much happens from constructing this house. The result is a building fuzzily sits between privacy and public domain whereas the owner can live his private life within the double enclosed space.


© Filippo Poli

© Filippo Poli

Even though one of the entrances shares the same path that run through the house from front to back, the separated little weed garden that can be seen before entering the house, can only be entered once going through the whole house to the 2nd floor and make the way out to the terrace then cross the small bridge over the pathway and go down to the garden where will be another terrace in the future.


© Filippo Poli

© Filippo Poli

The rooftop terrace of this house is considered to be a multifunction outdoor hangout area with the stair-shaped roof where visitors can sit to look back at the front yard where anything could happen before one’s eyes.


© Filippo Poli

© Filippo Poli

Continue reading…

©









Agoda WW


Loading...
Rosegal WW
DHgate WW