© Ilario Piatti

© Ilario Piatti
  • Collaborators: Andrea Busi – Elena Mastinelli
  • Main Contractor: M.P. Engineering S.r.l.
  • Clients: Holding Umberto Gnutti S.p.a

Courtesy of Luigi Serboli

Courtesy of Luigi Serboli

Text description provided by the architects. The functional reuse involves the facades overlooking the valley and aims at creating a geometrically simple organism, yet changing and iridescent.


© Ilario Piatti

© Ilario Piatti

Ground Floor Plan

Ground Floor Plan

© Ilario Piatti

© Ilario Piatti



The top is thought in honeycomb polycarbonate, the middle band is projected in folded and anodized steel sheet while the base is clad in split and milled concrete. 


Courtesy of Luigi Serboli

Courtesy of Luigi Serboli

Materials Diagram

Materials Diagram

Courtesy of Luigi Serboli

Courtesy of Luigi Serboli

The declared objective is to obtain, via changing facades with bright colors, the partial disappearance of the architecture and diminish the perceived height of the existing volume.


© Ilario Piatti

© Ilario Piatti

Continue reading…

©