Forever House is a project designed by Wallflower Architecture + Design. “Our clients wanted to build their dream house; a house that would be their definitive family home. It had to have an urban presence while having an open yet secure exterior space with sufficient privacy from the street. With a no expense to be spared mandate, the architect was given a large wish-list that included a 6-car garage and a 25m long pool.” Photographs Marc Tey Photography


































“The elevated plot sits 4m above the street level and is surrounded by dense residential development. The eventual solution comes from a reconciliation of inherent constraints with opportunities embedded within the site and program. A visually heavy base platform is expressed by slate-covered terraced planters. Two distinct cantilevered volumes form the visible massing and embracing wings of the house which are pushed to the urban set-back limits of the site.
The separated volumes are connected by a central circulation core. A three-sided courtyard is formed from the residual space between the volumes. A glass lift and see-through staircase that winds around the transparent shaft vertically connect the various programmatic elements. The exterior facade is cladded in beige & silver travertine and contrasted with black basalt stone. Horizontal aluminum fins provide sun shading and provide a modicum of privacy from the street and the adjacent properties.”
Architects Wallflower Architecture + Design
Location Singapore
Design Team Robin Tan, Yong Mien Huei, Sean Zheng & Shirley Tan
Area 1006.0 m2
Project Year 2016
Photographs Marc Tey Photography
Manufacturers Big Ass Fans, Eggersmann, Vibia International, Roll & Hill, Villeroy & Boch

The post Forever House by Wallflower Architecture + Design appeared first on MyHouseIdea.

©









AnywayAnyday RU UA DE US


Loading...
ChicMe WW
Zaful WW