Etiketter | Pysselbolaget

Låt mig ta upp ett väldigt relevant problem – hur man får bort etiketter på glasburkar. En del etiketter sitter som berget trots att vi diskar, gnuggar och skrubbar. Idag ska vi gå igenom de metoder som funkat för mig.

Varmvatten i glasburkarna

Jag testar alltid varmvatten först. Alltså, jag häller kokande vatten i glasburken och väntar en stund. Det är viktigt att etiketten inte blir eller är blöt. Har man tur löser värmen från det vattnet upp klistret genom glaset på ett par minuter och etiketten lossnar i ett lätt drag. 

 

Lägg i varmvatten

Om etiketterna fortfarande sitter kvar lägger jag hela burkarna i varmvatten med en klick diskmedel i. Efter en stund i varmvatten brukar en del etiketter gå att pilla av. Kanske behöver de lite hjälp av en diskborste. Använd helst en gammal diskborste, det kan bli en del papper och klisterrester på borsten som du inte vill ha på din rena disk. 

Kryddburksvas | Pysselbolaget

Pensla med olja

Mitt sista tips, ett knep jag fick ta när etiketterna ett gäng kryddburkar skulle bort, är att använda olja. Pensla de torra etiketterna med matolja, låta dem stå en stund och sen pilla bort pappret. Får du inte bort allt är det bara att upprepa proceduren. 

Japp, det kan vara lite meckigt att få bort vissa etiketter, men är glasburken eller flaskan fin kan det vara värt besväret. Min lilla variant av Vase d Avril används flitigt och jag skulle inte vilja vara utan den. 

Hur får du bort etiketter från dina glasburkar? Tipsa mig gärna om ni har andra, bra metoder. 

Kryddburksvas | Pysselbolaget

The post Få bort etiketter på glasburkar appeared first on Pysselbolaget.

©Loading...