© Radu Malasnicu

© Radu Malasnicu
  • Construction Manager: Tecton Trust, Brasov
  • Engineers: Mihai Stoica

© Radu Malasnicu

© Radu Malasnicu

Text description provided by the architects. For a better relationship with the sloping site (26 degrees), the building retracts dynamically in steps on each level, asymmetrically, offering each apartment a spacious terrace in front. From the site, there is a panoramic view of the old city and mountains behind. The volume is decomposed through a series of horizontal and vertical joints, in relation to topography, panorama, and optimal orientation. while maintaining the unitary character of the composition.


© Radu Malasnicu

© Radu Malasnicu

Floor Plans

Floor Plans

© Radu Malasnicu

© Radu Malasnicu



The facade of the city skyline is completely glazed, while the side and back facades cut fragments from the landscape. The base of the building, contains technical space and parking, remaining opaque in contrast to higher volumes, large city-oriented screens. Floors 1 and 2 comprise two apartments per level with main access from the lowest level. Upper levels accommodate two duplex apartments with separate access on the opposite side.


© Radu Malasnicu

© Radu Malasnicu

The inner spaces are fluid, interconnected, flooded by light and fully opened to the valley’s view. The interior offers a continuation of space along the entire length of the building from the upper garden to the front terrace, in this way the immediate or distant neighborhoods, are included in everyday life. Wood finishes cross the glass screen to enhance this continuity.


© Radu Malasnicu

© Radu Malasnicu

Axonometry 1

Axonometry 1

© Radu Malasnicu

© Radu Malasnicu

Continue reading…

©









Booking.com WW


Loading...
Tidebuy WW
Coolicool WW