© Alejandro Peral

© Alejandro Peral
  • Architects: Estudio GMARQ
  • Location: Pilar, Argentina
  • Architects In Charge: Arch. Adrian Govetto, Arch. Lucas Mansilla, Arch. Marcelo Forja
  • Area: 200.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Alejandro Peral
  • Other Participants: Arch. Leonel Graziano
  • Structure: Eng. Eduardo Diner

© Alejandro Peral

© Alejandro Peral

Text description provided by the architects. This is a permanent home for a young couple that doesn’t plan on having children, at least in the medium term. So the program escapes the usual projects of closed neighborhoods. 


© Alejandro Peral

© Alejandro Peral

On the other hand, the land has the front facing north, so public rooms that turn to the garden do not receive direct sunlight. To respond to these constraints, the main rooms become passing through rooms north-south direction, working visual barriers to achieving privacy where necessary. 


Lower Floor Plan

Lower Floor Plan

Upper Floor Plan

Upper Floor Plan

In the case of the dining room, a garden with plants designed, whose volume fulfills that same function. Upstairs, the suite opens to a patio that guarantees the entrance of the sun but cuts the visuals from the street.


© Alejandro Peral

© Alejandro Peral

Continue reading…

©






 

SUBSCRIBE:  DIY & Craft feed | Home & Garden feed Fashion & Style feed

 

Related Post: