© Celso Pilati

© Celso Pilati

© Celso Pilati

© Celso Pilati

Text description provided by the architects. The DW house was designed for a former client and friend, we had already made the design of his first apartment, and now, with the prospect of increasing family, he gave us the joy of designing his new home.


Planta - Térreo

Planta – Térreo

It is a mass architecture, what you see from the street is a closed and mysterious volume, and an oblique wall leads to the entrance. In the background it is the opposite, the house opens to the yard and the light.


© Celso Pilati

© Celso Pilati

The house arrangement was compact, with the intention of disposing of a kind backyard. We solved the plan according to the insolation and created the relationship with the garden and the openings according to the needs of each room.


© Celso Pilati

© Celso Pilati

The project localization is in a high standard neighborhood, Santa Felicidade, in Curitiba. Since the beginning, two conditioners guided the project: the site’s front was diagonal, and there was a large araucaria (a tropical Brazilian native pine tree) in the backside of the lot. With this in hands, we decided to leave the recreation area in the back with the native tree, using landscape features to accentuating it.




Planta - Superior

Planta – Superior

Also, about the diagonal front, the project took advantage to generate a mysterious access at the same time it does not immediately reveal the door, and even with the oblique access, the house is a pure volume in a balance between its white and clean exterior and its solid settled form.


© Celso Pilati

© Celso Pilati

The volume lies on a brick’s base, relating this pure and timeless architecture with the old and ethereal soil. In the main facade, the only opening is a window in translucent glass, which in addition to protecting the privacy of the interior, makes a vertical counterpoint to the facade.


Longitudinal section

Longitudinal section

The implantation of the house also took advantage of the orientation of the land. All rooms were north facing, with the best solar orientation and the pool facing west, enjoying the afternoon sun. In the master suite, there is a large balcony to the east, which acts as a cover for the garage.


© Celso Pilati

© Celso Pilati

Continue reading…

©









AnywayAnyday RU UA DE US


Loading...
Rosegal WW