Som jag har kliat mig i huvudet över den här månadens tema, böcker, i Monthly Makers. Jag hade en bild framför mig att jag skulle vika en pappersgran av en pocketbok. Jag ville få till en ”riktig granform” och inte en sån där med raka kanter som jag gjort tidigare. Men jag fick ge mig, i alla fall för stunden. Istället började jag vika små pappersdekorationer av utrivna boksidor.

papper dekoration

Och jag kan ju säga att det tog ett antal försök innan jag fick dem som jag ville. Ett hett tips är att använda ett bra lim, och se till att du viker någorlunda rakt. Det senare tar sig efter ett par försök. Det tidigare inser man när man trott att allt limmats ihop och när man vaknar nästa morgon har limmet släppt!

kusadamaBlommorna här ovan kallas för kusadama har jag fått lära mig. Det var dem jag började med att vika, efter misslyckandet med granen.

boksidor

Den lilla pappersdiamanten ovan som jag trätt på en lädertråd tänker jag ska få ta plats i julgranen när det är dags för det. Vill du vika en pappersdiamant själv så finner du instruktioner här. Glöm inte att använda ett lim som fäster! 🙂

Inlägget Dekorationer av boksidor dök först upp på Diagnos:Kreativ.

©

AnywayAnyday RU UA DE US


Loading...
GearBest WW
Zaful WW