Minimalistisk inspiration från @mau_studio_official. Med det där optimala uttrycket med få utvalda detaljer, välorganiserat och stilmässigt drömmigt a´la Boffi/DePadovas showrooms…

Jag har tagit jullov för återhämtning, med enda föresats och det var att rensa här hemma. Läser Marie Kondos Konsten att städa och städar bokstavligt talat ”som en galning”. Ni vet när man får ett sånt flow och för varje sak man väljer bort blir lättare i sinnet. Jag har egentligen inte tid att skriva blogginlägg för här ska röjas upp grundligt i nästa rum. Men inspirationen kom tillbaka och dessa bilder pockar på min uppmärksamhet så lika bra att dela nu för att städa vidare sen…

Annons

Jag hade bestämt mig för att städa – med eller utan KonMari metoden. Men den ger onekligen en spark i baken och med hennes städtips i färskt minne går allt ännu lite enklare. Och för den som behöver lite mer inspiration så rekommenderar jag som tidigare – Goodbye Things av den Japanske Minimalisten. Egentligen behövs bara ett enkelt mindset, men att komma igång kan vara svårt. Särskilt när man är mitt uppe i vardagens uppskruvade tempo med konstanta att-göra-listor att bocka av. Så att viga lediga dagar till detta känns guld värt och som värsta bästa lyxen.Bild på min Portfolio board för Design Of – där boarden fungerar som minimalistisk bricka.

Annons

De där noga utvalda ostarna och kexen. Som inte bara är goda utan även estetiskt tilltalande. För mig är det just detta som gör livet guldkantat. Och om jag ska vara ärlig så hade det räckt gott och väl med den där runda lilla godbiten, kexen och en god fikonmarmelad. Med idén om att endast omge sig med det jag verkligen vill ha och välja bort resten. Enkelheten  och tillfredsställelsen i det.

Mood från vårt @slow_emotions_project.Som ett mantra, ett flöde av inspiration som upprepar sig. Där man känner ingen modeller, material och uttryck, där favoritbilder och detaljer återkommer. Ett sätt att påpeka och bekräfta att det är OK. Det är OK att upprepa sig, ja det kanske t o m är målet…

Annons

Att hitta en stil och ett uttryck att landa i.

Vintage Ruska servis från Arabia, bild lånad från Stockholms Auktionsverk.

Jag blev tillfrågad om att dela med mig med min önskelista och tips på julklappar inför jul. En lista som jag valde att inte dela här i rådande julhets för att jag känner mig så extremt kluven till att ge och att få. OM man inte hittar helt rätt med sin klapp – all välmening till trots så ger man någon en present som de faktiskt inte behöver. Ytterligare en sak som ska läggas på hög hos någon som med all säkerhet redan har mer än de behöver. (Den här känslan förstärktes inte minst under mitt Köpenhamnsbesök senast och jag resonerade om hur det känns att tappa konceptet i det här inlägget.) Hur som helst så har jag dock kommit fram till att tipsen ändå är värda att dela. För den som letar efter de där noga utvalda och perfekta detaljerna till sig och till sitt hem. Saker som kan ersätta en hög med ”nästan rätt”-saker som rensas ut vid nästa städomgång.

Annons

Så här hittar ni min lista. Den bästa handkrämen. Det behövs bara en tub – och så fyller man på med samma när den är slut. Inga fler felköp. Vintagekeramiken, ätpinnarna som får en att äta med vördnad och Laptopfodralet som man uppskattar precis varje dag. Enligt mig. Allt enligt mig.

Har du en sådan lista eller ett toppentips för att hitta rätt produkt för ett givet sammanhang?

Inspiration från Daniella Wittes blogg

Jag har tipsat om Daniellas blogg så många gånger. Och gör det igen. Jag läser allt färre bloggar, men har några jag återkommer till för inspiration. Och det här är en av de bästa jag vet. Den lågmälda tonen och resonemanget kring saker som är på riktigt. Så fint. Och jag är såklart helt med på spåret med inspirationen från den Japanska livsstilen som du hittar i det här inlägget. 

Ja, det var nog allt för nu. Inspirationen som pockade på för att släppas ut, viktigt eller ej. Men den här bloggen fungerar ju lite som att sortera och arkivera. : ) Hoppas att ni njuter mellandagar och ledighet – nu ska jag återgå till mitt städande här!

God fortsättning!

©

Volotea WW


Loading...
GearBest WW
Sunsky-online WW