© Héctor Santos-Díez

© Héctor Santos-Díez
  • Construction: Iván Cotado Diseño de Interiores

© Héctor Santos-Díez

© Héctor Santos-Díez

Text description provided by the architects. Through the strategic interior design of Iván Cotado, a discipline that fuses interior design and marketing, CUPA decides to create a space in which to receive its clients and generate a memorable experience centered on the essence of the brand. And that this experience accompanies the visitor even after having passed through its facilities. In this case, the showroom concept falls short of the objectives set, which go far beyond the mere sample of materials.


© Héctor Santos-Díez

© Héctor Santos-Díez

Floor Plan

Floor Plan

© Héctor Santos-Díez

© Héctor Santos-Díez

The design of  the space revolves around an architectural metaphor formed from a cloister. A cloister that invites to “walk” the space in a perimetral and descending way accompanied by screens with presence sensors that show, in the visitor’s way, the history of the brand since 1892. In the center of the patio a colossal slate tree, whose ramaje represents the 5 fundamental values of the company in various languages that symbolize its global character: honesty, effort, austerity, vocation of leadership and commitment.




© Héctor Santos-Díez

© Héctor Santos-Díez

In elements such as the lounge bars, the reception desk or the projection room, the company demonstrates its leadership and the possibilities of its product through its own techniques and patents that push the placement to the limit, investing, in this case, a structure of great weight through the CUPACLAD® system, and presenting an imposing curved slate roof. Finally, a lounge decorated with the corporate color and chaired by a bar of “rachón” gives way to the changing rooms, that intimate place where designers often relax their attention, and in this case is the key piece of the experiential puzzle created by Iván Cotado.


© Héctor Santos-Díez

© Héctor Santos-Díez

With a view of the mountain from which the slate itself is extracted, the visitor is accommodated in a seat personalized with his name that keeps the safety material that will be used in the visit to the quarries: boots, vest, suit … In that moment when he puts on his boots while contemplating the mountain, Valdeorras, the origin of everything, the story of Cupa.. At that precise moment the visitor will be able to interpret the message and find for himself the reason for all that.


Sketch

Sketch

Iván Cotado projects a unique, honest and committed experiential space with the values of the brand it represents, whose maximum purpose is not to sell or show a product, but to tell a story, that is what makes it  unique. The CUPA Showroom is the perfect support to generate an optimal and memorable customer experience.


© Héctor Santos-Díez

© Héctor Santos-Díez

Continue reading…

©