Cube Office for Boutique Law Firm near Antwerp by Arjaan de Feyter | Yellowtrace

Cube Office for Boutique Law Firm near Antwerp by Arjaan de Feyter | Yellowtrace

Cube Office for Boutique Law Firm near Antwerp by Arjaan de Feyter | Yellowtrace

Cube Office for Boutique Law Firm near Antwerp by Arjaan de Feyter | Yellowtrace

Cube Office for Boutique Law Firm near Antwerp by Arjaan de Feyter | Yellowtrace

Cube Office for Boutique Law Firm near Antwerp by Arjaan de Feyter | Yellowtrace

 

It was a straightforward brief given to Arjaan de Feyter“Make our law firm look just like your studio”. Belgian interior architect had also recently completed an apartment inside The Cubes, in the Kanaal complex. The site occupies a newly developed malt factory, near Antwerp, Belgium, where Deknudt Nelis law firm chose as the location for their third office.

The law firm, with offices in Brussels and Courtrai, wanted their new 140-square-metre space to exude “authenticity and honesty.” De Feyter looked for materials that radiated warmth, confidence and unity but also decisiveness and professionalism. He quickly came up with the idea of pure and honest materials such as timber, stone and steel.

It is perhaps this simple combination of authentic materials that makes the fit-out so striking. Dark walnut features extensively, a rich timber which feels safe and secure. Teamed with the contemporary application of the fine black steel framing, the space imbues modern elegance but also the gravitas befitting a law firm.

 

Cube Office for Boutique Law Firm near Antwerp by Arjaan de Feyter | Yellowtrace

Cube Office for Boutique Law Firm near Antwerp by Arjaan de Feyter | Yellowtrace

Cube Office for Boutique Law Firm near Antwerp by Arjaan de Feyter | Yellowtrace

Cube Office for Boutique Law Firm near Antwerp by Arjaan de Feyter | Yellowtrace

 

The pared back, minimalist interior, with its simple colour palette of whitewashed surfaces, contrasts against the dark oak veneers in the kitchen joinery. Slabs of dark green marble with prominent white veins are used for the bench tops and splashback. The same marble has also been used to line the back of a full-height display unit in the boardroom, where a tiered polished brass pendant light, teamed with dark mint-green curtains that spectacularly drape down double height windows, creates a luxurious atmosphere.Click To Read Entire Post

The post Cube Office for Boutique Law Firm Near Antwerp by Arjaan de Feyter. appeared first on Yellowtrace.

©






 

SUBSCRIBE:  DIY & Craft feed | Home & Garden feed Fashion & Style feed

 

Related Post: