Sliding panels of glass create a mesmerizing indoor/outdoor flow in this sleek addition.

The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.

Behind a traditional Federation facade lies the unexpected surprise of a modern, contemplative interior, thanks to a renovation from Coy Yiontis Architects in Prahran, Australia. While the team has restored the front of the home, they have also added a generous rear extension that hosts the main living areas. Let’s take a tour.

A look at the restored front facade of the Federation home. The rear addition can't be seen from the street.

A look at the restored front facade of the Federation home. The rear addition can’t be seen from the street.

Peter Clarke

Throughout the revamp, charming historical details were kept intact.

Throughout the revamp, charming historical details were kept intact.

Peter Clarke

The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.

The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool. The addition is bordered on the other side with another landscaped courtyard.

Peter Clarke

See the full story on Dwell.com: Courtyards Maximize Sunlight in This Renovated Australian Abode

©






 

SUBSCRIBE:  DIY & Craft feed | Home & Garden feed Fashion & Style feed

 

Related Post: