This brick home designed by Jos Tan Architects is one of a pair, built side-by-side c.1930. The brief was for a new bathroom and laundry, and a new kitchen and dining area that could entertain a large gathering while opening up to the backyard. Photography by Tom Ross.














The first option we considered was to demolish the rear of the building to make way for a new addition, but it soon became apparent that the available budget would fall short of this plan. Instead, a decision was made to retain much of the existing brick structure, and pop out a small extension to the side.

This saved money in new structure and roofing while still allowing the entire back section to be reconfigured. We also liked how the home’s physical connection its twin next door was maintained. Bricks were salvaged from demolition, and re-used in the extension.

One of our tenets is that bigger is not necessarily better. Witnessing the huge difference in function and amenity achieved through this compact renovation has been very rewarding, as was sharing our client’s joy in the reinvigorated space.

The post Coronet by Jos Tan Architects appeared first on MyHouseIdea.

©









BookVIP WW


Loading...
Banggood WW