Contemporary Lost House With A Pool In A Bedroom

Black walls, built-in raw concrete furniture and a fish pond in a lightwell define Lost House, a residential project designed by David Adjaye in London’s King’s Cross. Original features have been preserved, including an all-green sunken cinema room and a water gardens in planted courtyards that double as lightwells.
Hidden behind an unassuming brick facade in an alleyway, Lost House was formerly a delivery yard complete with a loading platform. Adjaye Associates turned the concrete loading platform into a plinth for an upper-level swimming pool with black-painted sides next to the pink-walled main bedroom. On the ground floor, there is a large open plan living, dining and kitchen area with a double-height ceiling.
The sunken conversation pit with a cinema room-style projector, complete with zesty lime walls, built-in bookshelves and wide sofas, is off to one side. Three tall, glass-walled lightwells stretch up to the black-painted timber eaves of the roof, bringing natural daylight down into the room instead of windows. In the center of the living area is a lightwell filled with a fishpond.
The square courtyards in the lightwells are planted with tropical greenery. At the back, next to the kitchen, the courtyard features wooden decking around…

The post Contemporary Lost House With A Pool In A Bedroom appeared first on DigsDigs.

©











Loading...