Contemporary House Atop An Old Granite Mill

The stone base of a former mill has been repurposed as a raised plinth for house in Scotland, designed by TAP Architects. The new home – called The Larch Mill on account of its black Siberian larch cladding – is designed to reference this history.
Dug into a gently sloping site, the granite mill building was once surrounded by a variety of agricultural structures. Its owners initially wanted to incorporate the ruined mill into the home itself  but flood risk in the area restricted any new building to the higher portion of the site. To solve this, TAP Architects used the old mill’s stone walls as a base. This stone base houses storage and a plant room with a separate entrance. The architects organized the house into two parallel bays. The first appears as a linear structure with half its length on the solid ground of the plateau and the other projects out of the granite walls of the mill.
An exterior staircase leads up to an L-shaped area housing the living spaces, accessed from the higher plateau. The Larch House’s interiors are organised around two pieces of furniture. The first is a ten-seat antique dining table that acts as…

The post Contemporary House Atop An Old Granite Mill appeared first on DigsDigs.

©









AirHelp Many GEO's


Loading...
Banggood WW
Sunsky-online WW