Contemporary African Residence With Viewing Platforms

W DESIGN architecture studio introduces a contemporary residence nestled on the slopes of the Bronberg mountain, in South Africa. With the aim to merge landscape and architecture, the design generates a series of platforms to provide a spacious living environment with mesmerizing panoramic views.
Between the steep, rocky slopes of the mountain, and the logistics of constructing a rather large accommodation requirement into a low profile landscape, the dwelling by W DESIGN had to literally carve the site open to find its ‘perch’. The new structure was guided by a portion of the property, a derelict platform left behind from previous development before subdivision and densification. The old platform essentially positioned the current living areas and central space of the residence between the visible rock face of the Bronberg and the open views to the north.
W DESIGN integrates the dwelling into its natural surroundings, creating a series of single-story or ground-level platforms that protect the outline of the horizon. Each platform is set back from the levels below, following the contours of the property. The roofs of these platforms are used to ‘reclaim’ open landscape in front of the upper levels, allowing for a contemporary space to be formed, providing…

The post Contemporary African Residence With Viewing Platforms appeared first on DigsDigs.

©











Loading...