It is one thing to turn to adaptive reuse of old structures and transform an abandoned warehouse or an aged church into a beautiful modern home. But this task becomes even more challenging when an old upholsterer’s workshop that is just 12m X 3.7m needs to be altered into an inviting contemporary residence. It is Kirkwood McCarthy who managed to pull off this challenging makeover in a fabulous fashion as they went about revamping, upgrading and giving Winkley Workshop in London a whole new lease of life! The conversion is truly amazing with the new three story, two-bedroom house making most of every inch of space on offer.

Classic brick exterior of the revamped home in London

Open plan kitchen and dining space on the basement level of the London homeLiving room leads into the private rear courtyard of the london homeMetallic staircase leads to the master suite on the top levelStorage space under the stairs along with perforated top level stairs that bring in natural lightMaster bedroom with private balcony on the top levelSmall contemporary bathroom in whiteOld upholsterer’s workshop in London transformed into a contemporary home - BeforeA look at the Winkley Workshop before its modern renovation

RELATED: Multi-Level Victorian Home In San Francisco Gets A Cheerful, Modern Upgrade

A new basement level was added and the existing roof was extended creating two additional levels in the limited space available. The light-filled basement that extends into the private rear yard contains the new, open plan living along with the kitchen and dining room. A mezzanine floor at ground level contains the small home library, bathroom, second bedroom and a home workspace. It is the top level which houses the master bedroom that flows elegantly into the small and cozy balcony.

Features such as the space-saving shelves below the stairs and smart kitchen shelves add storage options even as a neutral color scheme anchored in white cuts back on visual fragmentation. Working within existing limitations, the architects managed to fashion a cheerful and ergonomic London home that still seems classic at its heart. [Photography: David Butler, Tim Crocker & Paul Fuller]

Open plan kitchen and dining space on the basement level of the London home

Living room leads into the private rear courtyard of the london home

Metallic staircase leads to the master suite on the top level



Storage space under the stairs along with perforated top level stairs that bring in natural light

Master bedroom with private balcony on the top level

RELATED: Manhattan Magic: Victorian Brickmaking Factory In London Finds New Life

Small contemporary bathroom in white

The experience of the property is open and voluminous, achieved through the strategic interplay of floorplates that enable lines of sight through the house. Services and back-of-house functions are located out-of-sight under stairs or in zones with poor daylight levels so that the living and bedroom areas are unobstructed and light filled.

Before Shots and Floor Plan –

Old upholsterer’s workshop in London transformed into a contemporary home - Before

Look inside the Winkley Workshop before the dramatic renovation

A look at the Winkley Workshop before its modern renovation

Floor plan of the basement level living, dining and kitchen areas

Mezzanine level floor plan with study, bathroom and home library

RELATED: Victorian Home In London Transformed Into An Indulgent Bachelor Pad

Top level floor plan with master bedroom and balcony

Sectional view of the renovated London home

You’re reading Congested Upholsterer’s Workshop in London Altered into Multi-Level Modern Home, originally posted on Decoist. If you enjoyed this post, be sure to follow Decoist on Twitter, Facebook and Pinterest.

©









AnywayAnyday RU UA DE US


Loading...
DHgate WW
TVC-mall WW